“Η κλέφτρα των βιβλίων” από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο “Απόλλωνα”

790

Την ταινία “Η κλέφτρα των βιβλίων” θα προβάλλει από την Πέμπτη 20 έως την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ο κινηματογράφος “Απόλλων” στο Αίγιο, με ώρα προβολής 7.45-10.00, 10.00-12.15.

Το φιλμ αφηγείται με παραμυθένια διάθεση την ιστορία της Λίζελ, μιας νεαρής κοπέλας που μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας των Χούμπερμαν. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Μοναδική εξαίρεση ο κατάξανθος γείτονάς της Ρούντι, ο οποίος γίνεται γρήγορα αχώριστος φίλος της, ενώ με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς η μικρή Λίζελ μαθαίνει γραφή και ανάγνωση. Αυτήν την εμμονική της σχέση με τη λογοτεχνία, η οποία θα την οδηγήσει μέχρι την κλοπή, ενισχύει ένας απρόσκλητος επισκέπτης.

Ο νεαρός Εβραίος Μαξ, που κρύβεται από τους ναζί, θα φιλοξενηθεί για αρκετούς μήνες στο υπόγειο των Χούμπερμαν περνώντας τις ώρες του δίπλα στη φιλομαθή Λίζελ. Η φρίκη του πολέμου, ωστόσο, ξέρει να τρυπώνει ακόμη και στα κλειδαμπαρωμένα υπόγεια…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπράιαν Πέρσιβαλ. ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουότσον, Σόφι Νέλις, Μπεν Σνέτζερ.