Με το βραβευμένο θρίλερ «Λαβύρινθος» η έναρξη για το 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, την Κυριακή στον “Απόλλωνα” με ελεύθερη είσοδο

706

Σε δέκα πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μεταξύ αυτών και στο Αίγιο, θα κάνει πρεμιέρα η βέλγικη ταινία «Λαβύρινθος» του Douglas Boswell, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τις φετινές εκδηλώσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Η προβολή θα γίνει στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, ταυτόχρονα με άλλους 9 κινηματογράφους της Δυτικής Ελλάδας και με ελεύθερη είσοδο.

To θέμα της ταινίας είναι άκρως επίκαιρο αφού επικεντρώνεται στην σχέση εφήβων και κυβερνοχώρου σε μια εποχή που οι νέοι περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπαίνοντας στο διαδίκτυο και επικοινωνώντας online. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρη Σπύρου, πρόκειται για το καλύτερο θρίλερ που έχει γυριστεί ως σήμερα γι’ αυτές τις ηλικίες (+12 ετών).  Η ταινία έχει αποσπάσει Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για Νέους σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ, όπως: Σικάγο, Σάο Πάολο, Giffoni Ιταλίας κ.α..

Ο Frikke, ένα αγόρι δεκατεσσάρων ετών, λατρεύει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κι έχει αποκτήσει φήμη ειδικού. Μια μέρα, τον περιμένει μια συγκλονιστική έκπληξη: οι πρωταγωνιστές ενός παιχνιδιού δεν είναι εικονικές φιγούρες αλλά πραγματικά παιδιά της γειτονιάς του και αληθινά ζώα! Η ζωή τους έχει κατά μυστηριώδη τρόπο παγιδευτεί στο Λαβύρινθο του παιχνιδιού. Ο Frikke ξεκινάει μια κούρσα ενάντια στο χρόνο για να εντοπίσει τον εγκέφαλο αυτού του σκοτεινού και φρικτού παιχνιδιού.  Κι όταν τον εντοπίζει δίνει ένα πολύπλοκο κι επικίνδυνο αγώνα για να τον εξουδετερώσει και να σώσει τις ζωές που διακυβεύονται στον κυβερνοχώρο. Μια ταινία με αναφορά στους κινδύνους του διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται πως με φροντίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και το «ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ», θα πραγματοποιηθούν στο Αίγιο επιλεγμένες προβολές ταινιών για τη μαθητική κοινότητα τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι ταινίες που θα προβληθούν στον κινηματογράφο “Απόλλωνα” είναι, για τα Δημοτικά “Ο Ινδιάνος” και τα Γυμνάσια η “Σάνα-Η Μουσική του λύκου”. Οι ταινίες μέσα από το βλέμμα των παιδιών διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο. Το εισιτήριο έχει συμβολικό αντίτιμο 1 ευρώ και τα έσοδα από τις προβολές θα διατεθούν στο Κελάρι της Αγάπης.