“Μιουν: Ο Φρουρός του Φεγγαριού” και “Ουζερί Τσιτσάνης”, από Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου σε πρώτη προβολή στον κινηματογράφο “Απόλλωνα”

0
536

Με δύο εξαιρετικές ταινίες για όλη την οικογένεια και μάλιστα σε πρώτη προβολή, με τέλεια ψηφιακή εικόνα και ήχο, συνεχίζονται οι προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο. Από την Πέμπτη 3 έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου θα προβάλλεται στην απογευματινή προβολή η παιδική ταινία “Μιουν: Ο Φρουρός του Φεγγαριού”, ενώ από Πέμπτη 3 έως Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου θα προβάλλεται στη βραδινή προβολή η νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη “Ουζερί Τσιτσάνης”. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης θα βρεθεί στον “Απόλλωνα” την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, προσκεκλημένος από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και επιλέγοντας την πόλη του Αιγίου ως σταθμό στην περιοδεία του σε όλη τη χώρα, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας του.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

  • ΠΡΟΒΟΛΗ 6.00-7.45 “Μιουν: Ο Φρουρός του Φεγγαριού” (Mune) ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Μιουν είναι ένας μικρός φαύνος που επιλέγεται κατά λάθος ως ο νέος φύλακας του φεγγαριού, υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου και των ονείρων. Μετά από μία σειρά καταστροφικών γεγονότων, ο πλανήτης βυθίζεται στο σκοτάδι και ο Μιουν και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια εκπληκτική αποστολή που θα αποκαλύψει τα μυστικά του φεγγαριού και του ήλιου και θα τους κάνει θρύλους για πάντα.
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Εμπογιάν, Μπενουά Φιλιπόν
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

  • ΠΡΟΒΟΛΕΣ 7.45-10.00, 10.00-12.15 “Ουζερί Τσιτσάνης” ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Η σπουδαία μορφή του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, ο Βασίλης Τσιτσάνης κι ένας απαγορευμένος έρωτας στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του 1942-43. Ο Γιώργος και η Εστρέλ είναι ερωτευμένοι, όμως ο έρωτας ανάμεσα έναν χριστιανό και μια εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία τους, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό “ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ”, εκεί όπου ο μεγάλος συνθέτης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια.
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας