ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.: Η πολιτιστική ατζέντα από την Δευτέρα 18 Ιουλίου έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου

142

Dikepa-Summer- 2022Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022».

Η πολιτιστική ατζέντα της ερχόμενης εβδομάδας περιλαμβάνει παράσταση καραγκιόζη και θεατρική παράσταση στο «Γιώργος Παππάς», κινηματογραφική προβολή στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου, λαϊκή βραδιά στην Άκολη, συνάντηση Φιλαρμονικών στον πεζόδρομο της Ακράτας, καθώς και δύο συναυλίες κλασσικής μουσικής στον παλαιό λιμένα Αιγίου (Φάρος).

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 18 Ιουλίου έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου είναι οι εξής:

Δευτέρα 18 Ιουλίου

9μ.μ.: Στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», το θέατρο σκιών Αθανασίου παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο Survivor». Δώρο σε κάθε παιδί. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ.

Τετάρτη 20 Ιουλίου

8μ.μ.: Η Συμφωνική Ορχήστρα 80 Νέων της Λειψίας, υπό τη διεύθυνση του Leonard Halm, θα δώσει συναυλία στον παλαιό λιμένα Αιγίου (Φάρος). Είσοδος ελεύθερη. Σε συνεργασία με το Ελληνικόν Ειδύλλιον του Ανδρέα Ντρέκη.

8.30μ.μ.: 2η Συνάντηση Φιλαρμονικών στον πεζόδρομο της Ακράτας. Συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα «Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας» και το Μουσικό Σύνολο Ανατολικής Αιγιάλειας (Φιλαρμονικές Αιγείρας – Ακράτας).

Υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και με την ευγενική υποστήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Είσοδος ελεύθερη.

9.30μ.μ.: Σινεμά ο Σταθμός

Στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου, θα προβληθεί η ταινία, του Δημήτρη Μπαβέλλα «Η αναζήτηση της Λώρας Ντουράντ», παρουσία του σκηνοθέτη. Η ενέργεια τελεί υπό τη Διοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την αρωγή του Δήμου Αιγιαλείας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, του ΟΣΕ και της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου. Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 22 Ιουλίου

9.30μ.μ.: Λαϊκή βραδιά με τους Τούλα Κατσιβάλη και Κώστα Σωτηρόπουλο στην παραλία Άκολης. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 23 Ιουλίου

8μ.μ.: Η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία 122 Νέων από το Μπέμπλινγκεν Γερμανίας, υπό τη διεύθυνση του Stefan Bergtold, θα δώσει συναυλία στον παλαιό λιμένα Αιγίου (Φάρος). Είσοδος ελεύθερη. Σε συνεργασία με το Ελληνικόν Ειδύλλιον του Ανδρέα Ντρέκη.

9.30μ.μ.: Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση των παραστάσεων της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου (Θ.Ε.Α.) τον μήνα Απρίλιο, η ομάδα κατεβαίνει στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου (Σάββατο και Κυριακή) προκειμένου να ανεβάσει την παράσταση «Άγριος Σπόρος».

Κυριακή 24 Ιουλίου

9.30 μ.μ.: «Άγριος Σπόρος» από την Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α.) στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς».