«Μάγεψε» το κοινό της Αιγιάλειας η Camerata Junior

0
20

camerata-1Μία μοναδική συναυλία από την Camerata Junior, την νεανική ορχήστρα εγχόρδων των Φίλων της Μουσικής και ορχήστρα in residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες βρέθηκαν την Κυριακή 3 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο.

camerata-2Το κοινό γνώρισε και άκουσε από κοντά την εξαιρετική αυτή ορχήστρα, που ήταν προσκεκλημένη από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.). Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πραγματικά «μάγεψαν» τους Αιγιαλείς, σε έναν χώρο που «έδεσε» απόλυτα με την βραδιά.

camerata-3«Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε συνεργασίες με πολύ μεγάλους φορείς, όπως είναι το Μέγαρο Μουσικής και η Λυρική Σκηνή, που η επαρχία “διψάει” να τους γνωρίσει» και αυτό φαίνεται από την παρουσία του κόσμου εδώ στο υπαίθριο θέατρο», ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α., Μαρία Τσουκαλά, που έδωσε στη συνέχεια το λόγο στον αρχιμουσικό και μαέστρο της Ορχήστρας, Νίκο Χαλιάσα, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Είναι μεγάλη μας χαρά που ήρθαμε εδώ. Χαίρομαι που βλέπω πολλά μικρά παιδιά στο κοινό. Δεν ξέρω αν ήδη κάνουν μουσική, αν όχι, ελπίζω βλέποντας παιδιά να παίζουν να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον να ξεκινήσουν. Με μεγάλη χαρά, μέσα στη σαιζόν, θα ήταν ωραίο να έρθουμε να παρουσιάσουμε από κοντά στα σχολεία τα όργανα και τη μουσική και όχι απλά σε μια συναυλία».

camerata-4

Την παράσταση «έκλεψε» η 12χρονη σολίστ Νικολία Γαρουφαλίδου, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Αναμνηστικά δώρα, εκ μέρους της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α., προσέφερε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Μαρία Γιδά, που απένειμε τα εύσημα σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.