«Ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας «Στη χαραμάδα του χρόνου» του Αντώνη Παναγόπουλου, στο κτίριο Παναγιωτόπουλου».

981

Στη γεμάτη αίθουσα του δευτέρου ορόφου στο κτίριο Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Αντώνη Παναγόπουλου.  Ο αιγιώτης πολυπράγμων δικηγόρος σε μια σεμνή τελετή παρουσίασε έργα του υπό τον τίτλο «Στη χαραμάδα του χρόνου», για πρώτη φορά στο Αίγιο.

Την έκθεση προλόγισε ο αρχιτέκτονας – ζωγράφος Νίκος Μουρίκης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της φωτογραφικής τέχνης και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που κρύβεται στη θεματική των φωτογραφιών του Αντώνη Παναγόπουλου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Μαρία Τσουκαλά.

Η θεματική των φωτογραφιών του Αντώνη Παναγόπουλου αφορά τον άνθρωπο στη καθημερινότητά του. Καταστάσεις όπως μοναξιά, απομόνωση, αλλά και τρυφερότητα, διασκέδαση και πάθος υποδηλώνονται έμμεσα και πίσω από την πρώτη ανάγνωση της εικόνας, όπου ο θεατής καλείται να δώσει την δική του ερμηνεία στις σκηνές που περιγράφουν οι φωτογραφίες.

Ο Αντώνη Παναγόπουλος  γεννήθηκε στα Σελιανίτικα Αιγίου το 1961 και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην πόλη του Αίγιου.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία από το 1981.
Έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 ομαδικές και ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Αίγιο, Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Λεωνίδιο κ.α.
Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής λέσχης «ΗΔΥΦΩΣ» στη Πάτρα. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ» και «PHOTO». Έχει εκδώσει εννέα φωτογραφικά βιβλία (λευκώματα).

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου, καθημερινά 18:00 – 21:00.