«Ο Πλάτανος του Παυσανία»…μάγεψε το κοινό του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

132

pafsanias-2Μια πολύ αξιόλογη μουσική παράσταση, σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και στο πλαίσιο εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι και όσες παραβρέθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Ένα κοσμικό ορατόριο του Ανδρέα Αδαμόπουλου, βασισμένο στο βιβλίο της Λέτας Κουτσοχέρα «Ο Πλάτανος του Παυσανία», γραμμένο για 2 φωνές, αφηγητή, βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, χορωδία και προηχογραφημένο υλικό.

Ο Πλάτανος του Παυσανία, το μεγαλειώδες αυτό δέντρο, είναι ένας μάρτυρας σιωπηλός, στενά συνδεδεμένος με την τοπική ιστορία του Αιγίου. Ένας σηματοδότης, ένας φρουρός της πόλης που κρατάει άσβεστες τις μνήμες, καθώς θυμίζει μύθους και γεγονότα, αντιστεκόμενος στη λήθη των πραγμάτων.

«Ο Πλάτανος του Παυσανία – Tο πρότερον και το ύστερον πραγμάτων και ανθρώπων…», σε μουσική Ανδρέα Αδαμόπουλου και Ποίηση Λέτας Κουτσοχέρα. Η Επανάσταση του 1821 και ο Πλάτανος του Παυσανία Σηματοδότες των Εποχών, των Χρόνων και των Αιώνων.

pafsanias-1

Το έργο ερμήνευσαν μοναδικά οι σολίστ τραγουδιού Αλίκη Ζαφείρη και Δώρα Πετρίδη. Στο ρόλο του αφηγητή ήταν ο Άρης Δρουκόπουλος, ενώ έπαιξαν βιολί η Ζωή Ζωιτοπούλου, βιολοντσέλο η Κωνσταντίνα Σέλληνα και πιάνο ο συνθέτης. Συμμετείχε η Πολυφωνική Χορωδία του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας.

pafsanias-koutsoxerapafsanias-benteviΧαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Μαρία Τσουκαλά, ενώ για τη Λέτα Κουτσοχέρα, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της, μίλησε η πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α. Βάνα Μπεντεβή.

pafsanias-oloiΗ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας κα Μαρία Γιδά βράβευσε με τιμητική πλακέτα την κα Λέτα Κουτσοχέρα, στην οποία δόθηκε και αναμνηστικό δώρο από την κα Μαρία Τσουκαλά. Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. απένειμε και τιμητικό δίπλωμα στον κ. Ανδρέα Αδαμόπουλο.

pafsanias-3pafsanias-4Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση του ομώνυμου βιβλίου δόθηκαν για την ενίσχυση του ΕΚΑΜΕ, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ και της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γεώργιο Γκιώνη, να απευθύνει τις ευχαριστίες του προς την κα Κουτσοχέρα.