Ξεκινούν οι εκδηλώσεις «Ταξίδια Ιστορίας», με ομιλία της ιστορικού, Μαρίας Ευθυμίου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο «Αλέκος Μέγαρης»

0
549

 

Ο Δήμος Αιγιαλείας  σε  συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας ξεκινάει θεματικές εκδηλώσεις – ανοιχτά καλέσματα – ιστορικού περιεχομένου στους κατοίκους της Αιγιάλειας , εν όψει  του  εορτασμού  της επετείου της επαναστάσεως του  1821, για  τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η ουσιαστική εκμάθηση της ιστορίας μέσω μιας άλλης προσέγγισης. Εγκεκριμένοι ομιλητές- ερευνητές θα ξεδιπλώσουν το ιστορικό νήμα και θα οδηγήσουν τους παρευρισκόμενους  στα δύσκολα μονοπάτια της ιστορίας.

Τα ιστορικά ταξίδια, ξεκινούν με την εναρκτήρια εκδήλωση την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:30μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», με την ομιλία της κας Ευθυμίου Μαρίας, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μεγάλες τομές στην ιστορία του 1821» .

Η ιστορική διαδρομή  συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με ομιλητή τον κ. Βερέμη Αθανάσιο, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η κοινωνία των επαναστατημένων Ελλήνων»  τη Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου 2020  και ώρα 18:30μ.μ,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας