2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» – Κριτική Επιτροπή Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Animation

1239

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» εγκαινιάζει ένα νέο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, αυτό του Animation!

Από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου ο κήπος του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου θα φωτιστεί από τα χρώματα της φαντασίας και της δημιουργικότητας, μέσα από τις δημιουργίες από animators από όλο τον κόσμο, των οποίων η ανταπόκριση στο κάλεσμα του φεστιβάλ είναι μεγάλη.

Την πόλη του Αιγίου θα κοσμήσουν και πάλι με την παρουσία τους σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου. Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ακαδημαϊκοί αποτελούν τα μέλη των τεσσάρων τριμελών κριτικών επιτροπών.

Με ιδιαίτερη χαρά η οργανωτική επιτροπή του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» ανακοινώνει την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Animation! Tο έργο της αξιολόγησης των ταινιών αναλαμβάνουν οι:

Βασίλης Καραμητσάνης

Γιώργος Γούσης

Βασίλης Ψαρράς

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα των μελών:

Βασίλης Καραμητσάνης

Ο Βασίλης Κ. Καραμητσάνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Ρόττερνταμ, Αμβούργου και Αιξ-Μασσαλίας III. Από το 2002 είναι δικηγόρος Αθηνών. Από το 2008 είναι πρόεδρος του ANIMASYROS Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, ενώ την περίοδο 2015 – 2023 υπήρξε πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων και από το 2022 είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους (CIFEJ). Tο 2018 αναγορεύθηκε Ιππότης του Τάγματος των Γραμμάτων των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενώ περίοδο 2018 – 2019 υπηρέτησε στη θέση του Προέδρου Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Γιώργος Γούσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και εργάζεται ως σκηνοθέτης και δημιουργός κόμικ. Το διάστημα 2017-2019 ήταν αρχισυντάκτης στο περιοδικό για κομικ «Μπλε Κομήτης».

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Μικρού Μήκους

– Χειροπαλαιστής (OHMYDOG productions, 2019, 22’)

· Βραβείο ΙΡΙΣ Καλύτερου μκρού μήκους Ντοκιμαντερ 2020

· Βραβείο 2ης Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους 25ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μεγάλου Μήκους

– Mαγνητικά Πεδία (HERETIC, 2021, 80’)

· Χρυσός Αλέξανδρος Καλύτερης Ταινίας στο Διαγωνιστικό FILM FORWARD του TIFF 2021

· Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής ταινίας από το ΕΚΚ στο TIFF 2021

· Βραβείο FIPRESCI Καλύτερης Ελληνικής ταινίας στο TIFF 2021

· Πρώτο Βραβείο ΕΡΤ στο TIFF 2021

· Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής ταινίας από την ΠΕΚΚ στο TIFF 2021

· Βραβείο Best Location στο TIFF 2021

· Bραβείο ΙΡΙΣ Καλύτερης Ταινίας 2022

· Βραβείο ΙΡΙΣ Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη 2022

· Βραβείο ΙΡΙΣ Καλύτερου Σεναρίου 2022

· Βραβείο ΙΡΙΣ Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου 2022

· Βραβείο ΙΡΙΣ Καλύτερης Μουσικής 2022

– Χειροπαλαιστής (OHMYDOG productions, 2022, 75’)

· Βραβείο FIPRESCI Καλύτερης Ελληνικής ταινίας στο TIDF 2021

· Πρώτο Βραβείο ΕΡΤ στο TIDF 2021

· Bραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντερ της Επιτροπής Νεότητας στο TIDF2021

Βασίλης Ψαρράς

Ο Βασίλης Ψαρράς (1985) είναι εικαστικός και ακαδημαϊκός. Η καλλιτεχνική του πράξη συνδυάζει τοποειδικές περιπατητικές performances, εγκαταστάσεις, βίντεο/ψηφιακή τέχνη με την πόλη, την ποίηση και τον πλάνητα να έχουν εξέχουσα θέση στα έργα του. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για το 2020-21 βραβεύτηκε ως ARTWORKS Fellow του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τα έργα του έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ τέχνης, ομαδικές εκθέσεις (Onassis Foundation, MOMus, TCH, FILE, ADAF, WPA Media, Film and Video Poetry Society, ROOMS2013, OutTopias) και πολιτιστικά ιδρύματα στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Είναι Δρ. Τέχνης και Τεχνολογίας του Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στις ψηφιακές τέχνες (University of the Arts London) και Πτυχίο στις οπτικοακουστικές τέχνες (Ιόνιο Πανεπιστήμιο). Το καλλιτεχνικό και ερευνητικό του έργο έχει υποστηριχθεί από υποτροφίες της AHRC, του ΙΚΥ και του SNF. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά τέχνης (LEA MIT Press) συνέδρια (ISEA, Hybrid City) και κεφάλαια βιβλίων στις συγκλίσεις performance art, αστικών/πολιτισμικών σπουδών και ψηφιακής τέχνης. Είναι μουσικός ενώ το 2023 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη ποιητική συλλογή του Αστυναύτης από τις Εκδόσεις Ιωλκός. Website: www.billpsarras.com

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου 2023 στους χώρους του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου.

Aigio International Short Film Festival “Theodoros Angelopoulos”

https://www.facebook.com/aigiofilmfestival

https://www.instagram.com/aigio_film_festival/