Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά στο φεγγαρόφωτο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας στις 27 Ιουλίου

513

Για άλλη μια χρονιά, το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία στην Αιγιάλεια, θα ανοίξει για το κοινό. Φέτος υποδέχεται την μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και την ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά, την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 20:30, σ’ ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και αρώματα Ανατολής και Δύσης. Η πανσέληνος του Ιουλίου, θα φιλοξενήσει δυο μοναδικές προσωπικότητες σε μια συνεργασία με γυναικεία ματιά, ευαισθησία και διάθεση, όπου η κάθε μια δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα.

Λίγα λόγια για το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αιγιάλειας είναι το αρχαίο θέατρο Αιγείρας. Κτισμένο στη βόρεια πλαγιά τεχνητού λόφου και εν μέρει λαξευμένο στο φυσικό βράχο το θέατρο ατενίζει το γαλάζιο της θάλασσας. Έχει πεταλόσχημο κοίλο και βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Η κατασκευή του χρονολογείται στο α΄ μισό του 3ου αι. π.Χ., γύρω στα 280-250 π.Χ., όταν ιδρύεται το Β΄ Κοινό των Αχαιών – η Αχαϊκή Συμπολιτεία – και οι αχαϊκές πόλεις αναδιοργανώνονται. Το κοίλο λαξεύτηκε στο βράχο και, όπου αυτός δεν υπήρχε, διαμορφώθηκε κατάλληλα το έδαφος και τοποθετήθηκαν λίθινα εδώλια. Ένα διάζωμα διαιρεί το κοίλο σε δύο τμήματα και η συνολική χωρητικότητά του ανέρχεται σε 3.000 θεατές, ενώ το μήκος του φθάνει τα 30.70μ.

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια από τα εξής σημεία:

  • Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη», Αίγιο.
  • Βιβλιοπωλείο “Νόημα” Ακράτα.

Τιμή εισιτηρίων: 10 € και μειωμένο: 8 € (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, παιδικό μέχρι 12 ετών, ΑΜΕΑ)

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στο Αρχαίο Θέατρο για να παρακολουθήσει την μουσική συναυλία, θα δρομολογηθεί λεωφορείο στην ακόλουθη γραμμή και με τιμή εισιτηρίου 6 € μετ’ επιστροφής:

  • Αναχώρηση: Οδός Κανελλοπούλου έναντι Εφορείας – parking Σκλαβενίτη, Αίγιο – Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας: ώρα αναχώρησης 19.15 μ.μ.
  • Επιστροφή: Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας – Οδός Κανελλοπούλου έναντι Εφορείας – parking Σκλαβενίτη: ώρα αναχώρησης περίπου στις 23:00 μετά τη λήξη της μουσικής συναυλίας.

Ο αριθμός των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις θέσεων που θα συγκεντρωθούν. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολικά το αντίτιμο του εισιτηρίου (6 € το άτομο με επιστροφή), ενώ σε περίπτωση μη εκτέλεσης του δρομολογίου επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου. Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο: ΣΓΟΥΡΑΔΙΤΗΣ TOURS, Μητροπόλεως 75, Αίγιο και στο τηλέφωνο 26910-61100.

Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να φτάσουν έγκαιρα στο χώρο και να έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους από τα σημεία προπώλησης για να αποφευχθεί η όχληση στον αρχαιολογικό χώρο.

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αντιδημαρχία Αιγείρας – Ακράτας, Τοπική Κοινότητα Αιγών, Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών – Βλοβοκάς «ο Βράχος», Φιλοπροοδευτικός και Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλοβοκάς «Η Ομόνοια».