Διαλέξεις από τον εμπνευστή του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στις 10 και 17 Φεβρουαρίου

0
618

Δύο διαλέξεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιήσει ο κ. Κώστας Κοτσανάς (φωτό), διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός, εκπαιδευτικός και εμπνευστής-δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, η κινητή έκθεση του οποίου φιλοξενείται μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου στο Αίγιο. Οι διαλέξεις θα δοθούν τις Κυριακές 10 και 17 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00-11.30: «Μαθαίνω και παίζω ένα αρχαιοελληνικό παιχνίδι».
Το εκπαιδευτικό εργαστήρι του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου Τεμένης.
11.30: «Άγνωστες πτυχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας». Μια εκτενής αναφορά σε μερικές εξαιρετικές αρχαιοελληνικές εφευρέσεις όπως ο “κινηματογράφος” του Ήρωνος, το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος, η καταθλιπτική αντλία του Κτησιβίου, κ.λ.π. Εφευρέσεις που οδήγησαν στην τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση του 3ου αι. π.Χ., λησμονήθηκαν στα χρόνια που ακολούθησαν και επανακτήθηκαν από το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό μετά από χίλια χρόνια ωρίμανσης, καθορίζοντας τον σημερινό τρόπο ζωής μας.
Ομιλητής: Κώστας Κοτσανάς, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός – εκπαιδευτικός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00-11.30: «Μαθαίνω και παίζω ένα αρχαιοελληνικό παιχνίδι».
Το εκπαιδευτικό εργαστήρι του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.
11.30: «Τα Μουσικά Όργανα των αρχαίων Ελλήνων». Μια μουσική διαδρομή από τη λύρα του Ερμή και την κιθάρα του Απόλλωνα μέχρι τον ελικώνα του Πτολεμαίου και την ύδραυλη του Κτησιβίου.
Ομιλητής: Κώστας Κοτσανάς,  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός – εκπαιδευτικός.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 26910-68308 και 26910-28210 (ΔΗΚΕΠΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας