Δύο μαγικές μουσικές βραδιές “στόλισαν” την περασμένη εβδομάδα!

0
618

Με δύο σπουδαίες μουσικές βραδιές που έμειναν αξέχαστες σε όσους τις παρακολούθησαν, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της εβδομάδας που μας πέρασε για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Ιουλίου, το Sexteto πνευστών οργάνων της Φιλαρμονικής Αιγίου πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στα σκαλάκια της Φιλοποίμενος στο Αίγιο, παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα με ευρεία γκάμα, από γνωστές ελληνικές επιτυχίες μέχρι και μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Το “Sexteto” προλόγισαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Βασιλική Ψυχράμη και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, οι οποίοι μεταξύ άλλων εξήραν τη σημασία της συνεργασίας των δύο φορέων. Το φιλόδοξο μουσικό σχήμα αποτελείται από τους: Τρομπέτα: Αντώνης Χαραλαμπόπουλος-εξάρχων, 2η τρομπέτα: Γρηγόρης Βουτσινάς, Κλαρινέτο: Μαρία Χαραλαμποπούλου, Σαξόφωνο άλτο: Βίκυ Ζαρκάδα, Σαξόφωνο τενόρο: Χριστίνα Αποστολοπούλου, Τρομπόνι: Φάνης Παπαχρυσάνθου, Κρουστά: Χαράλαμπος Μακρόπουλος.

 

[widgetkit id=119]

Εξάλλου, το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουλίου, η 100μελής Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βαυαρίας εμφανίστηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, προσφέροντας μια σπάνια και εκλεκτή μουσική παρέα στους ακροατές της. Πρέπει να σημειωθεί πως η συναυλία αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ακυρώνεται λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων και της έλλειψης της απαραίτητης τεχνικής υποστήριξης, όμως τελικά οι διοργανωτές, δηλαδή η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., το “Ελληνικόν Ειδύλλιον” και η Περιβαλλοντική Οργάνωση Σελιανιτίκων “Η ΑΥΡΑ”, την τελευταία στιγμή αποφάσισαν τελικά τη διεξαγωγή της, παρ’όλα τα εμπόδια. Και ο κόσμος, που παρακολούθησε για ώρα όρθιος τη συναυλία και χειροκρότησε τους νεαρούς βιρτουόζους, έδειξε πως η απόφαση αυτή ήταν σωστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας