Εκδήλωση με θέμα: «Γονείς και Παιδιά: Μιλάμε, αλλά επικοινωνούμε;», την Κυριακή 17 Μαρτίου, με παράλληλες δράσεις για παιδιά και ενήλικες

636

Εκδήλωση με θέμα την επικοινωνία στην οικογένεια διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου, την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 18:00-20:00, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης». Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με το Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις», με στόχο την ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν την οικογένεια και είναι η δεύτερη σε σειρά εκδήλωση ύστερα από την πρώτη, με τίτλο «Το Διαδίκτυο στη Ζωή Μας», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Δεκέμβριο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία – συζήτηση με ενήλικες και παράλληλες δράσεις για παιδιά δημοτικού (9 έως 12 ετών). Στη δράση για τους ενήλικες, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ρόλο της επικοινωνίας στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, για τους τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν τη θετική επικοινωνία στο χώρο της οικογένειας ώστε να αναπτύξουν μία λειτουργική σχέση με τα παιδιά τους, αλλά και να τα βοηθήσουν να νιώσουν αγαπητά, σημαντικά και άξια σεβασμού. Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από ομιλία-συζήτηση, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν και δικά τους ερωτήματα. Η ομιλία και ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από την Γιάννα Ζορμπά, Κοινωνική Λειτουργό, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» με την υποστήριξη εκπαιδευμένων εθελοντών της ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου.

Παράλληλα με την εκδήλωση για τους ενήλικες θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών από τους εθελοντές της ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου με την εποπτεία και στήριξη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα εντοπίσουν εκείνους τους παράγοντες και τις συμπεριφορές που διευκολύνουν ή εμποδίζουν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, θα αναδείξουν τις αρχές της θετικής επικοινωνίας και θα προβληματιστούν για τον τρόπο που επικοινωνούν με τους άλλους.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι εθελοντές της «Διεξόδου» θα προσκαλέσουν τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, σε μία κοινή δραστηριότητα- έκπληξη σε ανάμνηση της συνάντησης! Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610226948 και 2610623290