Έκθεση του ζωγράφου Κώστα Σπυρόπουλου στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, Αίγιο

645

Κατά τη διάρκεια των φετινών Χριστουγεννιάτικων δράσεων, το Αίγιο θα υποδεχθεί ένα ακόμη σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) ενεργοποιεί το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, το οποίο θα ανοίξει τις εικαστικές πόρτες του για ακόμα μια φορά φιλοξενώντας, για πρώτη φορά στην πόλη, το έργο του Κώστα Σπυρόπουλου.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην συνέχεια ταξίδεψε στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη για αρκετά χρόνια όπου κάνει σπουδές στην τέχνη (Heron Art Institute, Indianapolis, US) και εκθέτει την δουλειά του σε γκαλερί, διεθνείς Art Fair και Biennale σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Η ζωγραφική του, πλέον αναγνωρίσιμη, έχει ως εργαλεία το σχέδιο και το χρώμα και αναλύει δομές και φόρμες του αστικού τοπίου. Σκοπός του, να το κάνει κατανοητό στον ίδιο αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο, καθότι με αυτό τον τρόπο θα κατανοηθεί το παρόν για να μπορέσει να πορευθεί προς το μέλλον. Μικρά χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας μεγεθύνονται από τον Σπυρόπουλο αποκτώντας αδιαμφισβήτητη πλαστική αξία, τέτοια, που ο δημιουργός τους μπορεί να τους προσδώσει. Εξερευνώντας τα αντικείμενα, κάνει και μια εκ βαθέων ανάλυση του ανθρώπου. Ο κόσμος που έρχεται μπορεί να είναι πολύχρωμος, αρμονικός, υπέροχος κουβαλώντας ελπίδα, παρά τους οποιουσδήποτε φόβους έχουν διατυπωθεί, σχετικά με την επίδραση του πολιτισμού στο οικοσύστημα.

Η έκθεση με τίτλο «Μια μυθοπλασία του αστικού χώρου», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στο Κτίριο Παναγιωτόπουλου, οδός Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων. Θα συνεχιστεί έως τις 05/01/2020, καθημερινά 11:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συντονισμό και επιμέλεια της Νάνσυ Χαριτωνίδου.

Για τον Κώστα Σπυρόπουλο

Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι Ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τέως καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι  Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Στο έργο του έχουν αναφερθεί πολύ σημαντικοί ιστορικοί τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 90 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς Biennale και Art Fair και σε αρκετές από αυτές έχει αποσπάσει διακρίσεις. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Σύρου, τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το Μουσείο Βορρέ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πατρών καθώς και σε άλλα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.