Γιορτή Πολιτισμού, ελιάς και λαδιού στην παραλία Ελαιώνα στις 14 και 15 Ιουλίου

771

Η διήμερη γιορτή που έχει γίνει θεσμός πλέον για την όμορφη Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα και αναδεικνύει την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου και των προϊόντων του έρχεται το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουλίου, με ενημερωτικές και παιδαγωγικές δράσεις, χορό και τραγούδι.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων:

Σάββατο 14/07/2018, ώρα 20:00

Η γιορτή αρχίζει με παιδικό εργαστήρι κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, παρασκευή παραδοσιακού σαπουνιού από την Ν. Σμυρνιώτη του «Σαπουνωπολείου Μισυρλού» και θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αργυροπούλου με τίτλο : «Και το όνομα αυτής Αθήναι». Η βραδιά ολοκληρώνεται με χορό και τραγούδι από το «Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου».

Κυριακή  15/07/2018, ώρα 20:00

Η βραδιά ξεκινά με τα παιδιά σε χαρούμενα παιχνίδια με άρωμα ελιάς και ακολουθεί εισήγηση από τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές εξαγωγών ελαιολάδου». Ακολουθεί η παρουσίαση από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου με θέμα : «Ελαίας έργα δια χειρός Κώστα Νικολάου».

«Εδώ στα Όνειρα……», ώρα 22:00

Συναυλία με ελληνικές μελωδίες έντεχνης και λαϊκής μουσικής από το συγκρότημα «Πανδουρίς» του συνθέτη Νικήτα Βοστάνη.

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – Αντιδημαρχία Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού, Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα, Εξωραΐστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα.