Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

757

Στην Καρδίτσα ταξιδεύει αυτό το Σαββατοκύριακο η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, για να συμμετάσχει στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν 72 μουσικά σύνολα και πάνω από 3.500 νεαροί εκτελεστές-μουσικοί και χορωδοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας θα ταξιδέψει με 61 χορωδούς από τα δύο τμήματα (Αιγίου και Διακοπτού) και με 40 συνοδούς. Οι προετοιμασίες και οι πρόβες υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βασιλικής Νάσση, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η αποστολή θα ξεκινήσει το Σάββατο, ώστε το πρωί της Κυριακής η χορωδία να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη εμφάνισή της στο πολυπληθές κοινό του φεστιβάλ. Την αποστολή θα συνοδεύσει στην Καρδίτσα και ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της περιοχής και της Ελλάδος. Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας και που αφορά όλες τις Σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) βοηθώντας στην ανάπτυξη της μουσικής και χορωδιακής εκπαίδευσης. Είναι μια μουσική πανδαισία από Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος, καθώς και την συμμετοχή εκλεκτών ξένων χορωδιών και μουσικών συνόλων.

Στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, θα τιμηθεί ο διάσημος Έλληνας Μαέστρος, Συνθέτης, Πανεπιστημιακός Δάσκαλος στο Boston University και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Θεόδωρος Αντωνίου, του οποίου θα ερμηνευθούν πολλά έργα, μετά από εργαστηριακή-κοινή δουλειά των χορωδιών υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων μαέστρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και του ιδίου. Υπάρχει Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία επιλέγει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολλά εργαστήρια και θα ερμηνευτούν έργα των συνθετών Κώστα Ευαγγελάτου και Γιάννη Δροσίτη.

Η 6η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες: Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Nicolo Jommelli (1714 – 1774) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του, Σπυρίδωνα Ξύνδα (1814 – 1896) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean-Philippe Rameau (1683 – 1764) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, Giacomo Meyerbeer (1791 – 1864) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του και Stevan Mokranjac (1856 – 1914) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του.