Ξεκινά διαδικτυακό αφιέρωμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Αιγιάλειας

789

H ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Αιγιαλείας συνεχίζει την πλούσια πολιτιστική δράση της και τη νέα χρονιά. Οι συνθήκες μπορεί να μην επέτρεψαν τη δια ζώσης επικοινωνία αυτές τις γιορτές, όμως μέσω του διαδικτύου βρέθηκε η χρυσή τομή με τις Χριστουγεννιάτικες Διαδικτυακές εκδηλώσεις του Πάρκου των Χριστουγέννων.

Και τη νέα χρονιά συνεχίζονται οι πλούσιες δράσεις, στο μέτρο του δυνατού, με ένα αφιέρωμα στο έργο και στη συμβολή των Πολιτιστικών Συλλογών της περιοχής μας. Σκοπός να αναδειχθεί, πως η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να κρατήσουν όχι μόνο ευχάριστη συντροφιά, αλλά παράλληλα να διδάξουν, ακόμα και να μυήσουν τους τηλεθεατές σε μονοπάτια της παράδοσης, της θεατρικής έκφρασης και της μουσικής. Οι πρώτες εκπομπές πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και ήταν αφιερωμένες στη Θεατρική Έκφραση Αιγίου (ΘΕΑ) και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακράτας «Αναγέννησις». Αμφότεροι είναι υποψήφιοι στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Το ταξίδι συνεχίζεται  από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και κάθε μέρα στις 19.00 μέσα από τη σελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο facebook και το youtube. Έτσι, θα παρουσιαστούν μέσα από τη συχνότητα της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ περισσότεροι από δεκαπέντε σύλλογοι της περιοχής, φιλαρμονικές, χορευτικοί όμιλοι και θεατρικές ομάδες, αγωγοί του πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης.

Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας έχει ως εξής:

4/1/2021 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου

5/1/2021 Φιλαρμονική Αιγίου

6/1/2021 Χορευτικός Όμιλος Αχαιοί

7/1/2021 Θεατρική Ομάδα Απόφοιτοι

8/1/2021 Πανηπειρωτική Αδελφότητα

9/1/2021 Θεατρική Ομάδα Διακοπτού

10/1/2021 Φιλαρμονική Ακράτας

Ενώ ακολουθούν και άλλοι σύλλογοι της περιοχής, όπου η ώρα και η μέρα μετάδοσης θα ανακοινωθούν από τη ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. Εμπνευστής της «Αιγιάλειας του Πολιτισμού» είναι o συνεργάτης της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ Θοδωρής Πανουτσόπουλος. Την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει ο Γιώργος Αληβρούβας και την εκπομπή παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ιωάννα Δημουλά