«Καιρός Χαϊκού», στην παραλία Αιγίου στις 14-15 Αυγούστου

1260

Με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής «Καιρός Χαϊκού/ δεκαεπτά συλλαβές/ φτάνει, σιέστα», ή συντομογραφικά, «Καιρός Χαϊκού», η ομάδα του ερευνητικού έργου kairos haiku 2.0  προσκαλεί το κοινό την Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Αυγούστου, στις 20:45, στον υπαίθριο χώρο, έξω από το κτήριο Κανελλοπούλου-Κριτσωταλάκη, στην παραλία του Αιγίου, για δύο μουσικοχορευτικές παραστάσεις άμεσης σύνθεσης, διάρκειας 60 λεπτών.

«Στον μόλο, άδειες

αποθήκες αντηχούν

το πριμαρόλι».

Αγκυροβολημένοι στην παραλία του Αιγίου και περιτριγυρισμένοι από τοπόσημα που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ολόκληρη την καλλιτεχνική τους συλλογή, οι performers εξερευνούν κινητικά, ποιητικά και ηχοποιητικά τις τροπικότητες του καλοκαιριού με στόχο να δημιουργήσουν νέους, μεταφορικούς και εφήμερους, καλοκαιρινούς «χαϊκού» τόπους συνενώνοντας ποιητικό και πραγματικό χώρο και χρόνο.

Αρωγός σε όλη αυτή τη διαδικασία, οι θεατές. Φιλοδοξία των συντελεστών είναι το κοινό να εμπλακεί στο διαδραστικό δρώμενο, προτείνοντας λέξεις, τις οποίες ο performer-ποιητής έπειτα μεταστοιχειώνει live σε καινούργια χαϊκού.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς της covid-19, το κοινό παρακαλείται να τηρεί τις αποστάσεις και να φοράς μάσκα προστασίας καθόλη τη διάρκεια της performance. Όποιος/α επιθυμεί θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο «Καιρός Χαϊκού», το οποίο θα διατίθεται από τις εκδόσεις Γιαλός σε ειδική τιμή.

Συντελεστές:

Βίκυ Αλεξανδράκη (χορός), Βίβιαν Εμμανουηλίδου (εικαστική επιμέλεια), Γιάννης Μάκκας (μουσική, live looping), Παύλος Σημάτης (σύλληψη, live writing)

Έναρξη: 20:45

Διάρκεια: 60′

Τοποθεσία: Κτίριο Θ. Κανελλόπουλου – Γ. Κριτσωταλάκη, Ζωοδόχου Πηγής, Παραλία Αιγίου, 25100

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 6970923313

Με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και του διακρατικoύ προγράμματος Interreg FAME Road V-A Greece-Italy 2014-2020.