Κατάμεστο το πολιτιστικό κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» στην εξαιρετική εσπερίδα για την προστασία των ανηλίκων

681

 

Τη σημαντική ευκαιρία να συμμετέχει σε μια ενημερωτική εσπερίδα με εξέχοντες ομιλητές, για το ζήτημα της πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων, είχε πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το πολιτιστικό κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγιαλείας τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και τους Πράσινου Φίλους του 1ου Γυμνασίου Αιγίου και είχε την υποστήριξη πολλών φορέων της Αιγιάλειας, παρουσιάστηκαν διεξοδικά τα ζητήματα της κακοποίησης των ανηλίκων που οδηγούν στην ανήλικη παραβατικότητα καθώς και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου. Ενώ παρουσιάστηκαν και σημαντικά στατιστικά στοιχεία και έγινε αναφορά και σε πραγματικά περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων που έχουν αντιμετωπίσει οι ομιλητές.

Την πρωτοβουλία της ενημερωτικής αυτής εσπερίδας είχε η  Ξένη Δημητρίου-Bασιλοπούλου, Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου Επί Tιμή, με καταγωγή από το Αίγιο, που υπήρξε η πρώτη Εισαγγελέας Ανηλίκων με πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο στην προστασία των Ανηλίκων. Μαζί της o Γεώργιος Νικολαΐδης, Διευθυντής της Δ/νσης Ψυχικής Yγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Iνστιτούτου Yγείας του Παιδιού, Πρόεδρος της Eπιτροπής Lanzarote του Συμβουλίου της Eυρώπης, η Θεώνη Kουφονικολάκου, Συνήγορος του Παιδιού και ο Στέφανος Aλεβίζος, Ψυχολόγος, Yπ. Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου, Συντονιστής του Kέντρου Eκπαίδευσης-Eπιμόρφωσης του Oργανισμού (Χαμόγελο του Παιδιού). Ιδιαίτερα συγκινητική και η παρουσία των Πράσινων Φίλων του 1ου Γυμνασίου Αιγίου που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, ενώ έκανε και καίριες παρεμβάσεις για περιστατικά ενδοσχολικής βίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο φιλόλογος κ. Βάγιας.

Μετά το τέλος των ομιλιών, υπήρξε συζήτηση με το κοινό, όπου εκφράστηκε η ανησυχία τόσο των γονιών όσο και των εκπαιδευτικών, για τους ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών παιδικής κακοποίησης.

Χαιρετισμό πριν την έναρξη της εσπερίδας απηύθυνε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά και εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο  Πρωτοσύγκελος Ιωακείμ. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Σταυροπούλου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καραΐσκος, η πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Α’ /θμιας εκπαίδευσης κα Γκρέμου , η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κα Βασιλακοπούλου Καρτσωνάκη, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κα Γιδά και πλήθος εκπαιδευτικών, εκπροσώπων φορέων,συλλόγων και επαγγελματιών.

Συντελεστές Εκδήλωσης:

Διοργάνωση: Δήμος Αιγιαλείας, ΔΗΚΕΠΑ, Πράσινοι Φίλοι 1ου Γυμνασίου Αιγίου

Υποστήριξη:

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Ένωση Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Αιγίου, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Αιγιαλείας, Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Αιγιαλείας, Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Δικηγορικός Σύλλογος Αιγιού, Εθελοντική Ομάδα Διέξοδος.