«Με λαμπρότητα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Μουρίκη στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου»

1196

Με ένα πλήθος κόσμου να πλημμυρίζει το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο και με μια φορτισμένη ατμόσφαιρα συγκινησιακά, εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Αιγιώτη αρχιτέκτονα κ. Νίκου Μουρίκη.

Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α σε μια προσπάθεια στήριξης των εικαστικών τεχνών και εκθέσεων στην Αιγιάλεια, άνοιξε το κτίριο Παναγιωτόπουλου για τη διοργάνωση μιας σημαντικής έκθεσης ζωγραφικής για το κοινό της Αιγιαλείας. Εικοσιοκτώ έργα κοσμούν τον πρώτο όροφο του κτιρίου με αναφορές στην αποτύπωση της φόρμας του ανθρώπινου σώματος και αφηγούνται με λυρισμό έννοιες του αλληγορικού και του συγκινησιακού.
Στα εγκαίνια παρευρέθησαν και μίλησαν για το εικαστικό έργο του κ. Μουρίκη ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Μαρία Τσουκαλά, ο φιλόλογος – συγγραφέας κ. Γιάννης Παππάς, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Ανδρέας Τσιγκρής καθώς και ο ίδιος ο ζωγράφος.
Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00 έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Στον κατάλογο της έκθεσης η κριτική των έργων έγινε από την ιστορικό τέχνης κα Ντίνα Μποδιώτη και χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ, ο ενημερωτικός ιστότοτοπος filodimos.gr και το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ.