Μεγάλη προσέλευση στην έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου-Ανοιχτή καθημερινά για το κοινό, με προσυνεννόηση οι επισκέψεις σχολείων

0
521

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων από αρκετούς νομούς της Ελλάδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, με στόχο να δουν οι μαθητές τη σπάνια και αξιόλογη κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά «ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», που από τις 9 Ιανουαρίου φιλοξενείται στο Αίγιο από τη ΔΗΚΕΠΑ.

Τα δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων που ξεκινούν από την περίοδο του 20ου αιώνα π.Χ. και φτάνουν μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, παρουσιάζοντας το αρχαιοελληνικό τεχνολογικό θαύμα, έχουν εντυπωσιάσει τους επισκέπτες. Το οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει την έκθεση και η ξενάγηση από ειδικευμένους ξεναγούς βοηθά τους μαθητές αλλά και τους συνοδούς τους να κατανοήσουν τη λειτουργία των εφευρέσεων και τη χρηστικότητά τους.

Την έκθεση που θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου, έχουν επισκεφθεί ως τώρα σχολεία της Αχαΐας και όμορων νομών όπως Κορινθίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας και Ηλείας. Μέχρι στιγμής οι επισκέψεις είναι συνεχείς και ελάχιστα είναι τα κενά στο πρόγραμμα, όπως αυτό διαμορφώνεται μέχρι τη λήξη της έκθεσης.

Να σημειωθεί ότι το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση ανέρχεται στο συμβολικό ποσό του ενός ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΚΑΜΕ) Αιγίου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινές και Σαββατοκύριακα και ώρες 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. & 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.. Οι  σχολικές επισκέψεις θα πραγματοποιούνται με δηλώσεις συμμετοχής και κατόπιν προσυνεννόησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο και φαξ 26910-28210, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dhkepaigialeias@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας