Με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο συμμετείχαν γονείς και παιδιά στην εκδήλωση για την επικοινωνία στην οικογένεια

681

Άλλη μια εκδήλωση με θέματα που αφορούν την οικογένεια, έγινε σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου, την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης».

Σε μια εκδήλωση που είχε σαν τίτλο «Γονείς και Παιδιά: Μιλάμε, αλλά επικοινωνούμε;», παρουσιάστηκαν με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο σημαντικές πτυχές από το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της σωστής επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών. Στις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου «έτρεξαν» δύο παράλληλες δράσεις, οι οποίες με τη σειρά του ενώθηκαν κλείνοντας μια εξαιρετικά εποικοδομητική εκδήλωση.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων, η κοινωνική λειτουργός και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις» κα Γιάννη Ζορμπά, πραγματοποίησε ομιλία για το ρόλο της επικοινωνίας στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών ενώ συζήτησε με τους παρευρισκόμενους γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δική τους επαφή με τα παιδιά. Παράλληλα σε άλλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι εθελοντές της ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου, πραγματοποίησαν βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών, όπου μέσα από βιωματικές δραστηριότητες εντόπισαν τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και ανέδειξαν τις αρχές της θετικής επικοινωνίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι δύο παράλληλες δράσεις ενώθηκαν σε μια κοινή όπου παιδιά και γονείς μαζί με τους υπεύθυνους και του εθελοντές έκλεισαν με έναν υπέροχο τρόπο την βραδιά.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου, η οποία χαιρέτησε την πολύ σημαντική συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολης» και την εθελοντική ομάδα «Διέξοδος» και υποσχέθηκε την συνέχεια της πολύ δημιουργικής αυτής σύμπραξης.