Ολοκλήρωση σεμιναρίου «Γαστρονομικός Προορισμός: Αιγιάλεια» από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

0
663

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» εκπαιδευτικό σεμινάριο για το πιλοτικό έργο «Γαστρονομικοί Προορισμοί» από τον ΣΕΤΕ και τον ΙΝΣΕΤΕ σε συνεργασία με τον Γιώργο Πίττα και το Greek Gastronomy Guide (GGG). Το σεμινάριο εστίασε σε θέματα όπως:

  • οι ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη-πελάτη,
  • η εμπειρία προορισμού,
  • οι ταξιδιωτικές τάσεις καθώς και
  • θέματα συνεργατικότητας και διασύνδεσης των τοπικών επιχειρήσεων.

Η παρουσίαση, με τον τρόπο και τις διαδικασίες της, στόχευσε και πέτυχε διάδραση μεταξύ εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών και συζήτηση σε διάφορα θέματα.

Το σεμινάριο διήρκησε από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα και έφερε πολλά θέματα στο προσκήνιο, θέματα που αφορούν μια ζωντανή κοινότητα με προτάσεις και ιδέες, συναντίληψη αλλά και αντιρρήσεις, διάλογο και  δημιουργικότητα αλλά και ανάγκη για αρκετή ακόμα δουλειά ώστε να σταθεί γερά και δημιουργικά στα πόδια της η κοινότητα και έτσι αυτή η πολύ θετική, κατά γενική ομολογία,  προσπάθεια να αποδώσει τα μέγιστα στον τόπο.

Η πρώτη φάση της πιλοτικής αυτής προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο ολοκληρώθηκε με την εκπαίδευση των τριών πρώτων γαστρονομικών κοινοτήτων που επελέγησαν αρχικά: την Τήνο, την Κέρκυρα και την Αιγιάλεια. Οι πρώτες συναντήσεις αποτέλεσαν μια προσπάθεια συγκρότησης της Γαστρονομικής Κοινότητας της Αιγιάλειας, με επικέντρωση στη γαστρονομία και την εστίαση και με πρόσκληση νέων επιχειρήσεων να ενστερνιστούν το όραμα της κοινότητας, της υποστήριξης και της ανάδειξής της. Το επόμενο βήμα, σε συνεργασία πάλι με τον ΣΕΤΕ και το  Greek Gastronomy Guide, προτρέπει και οργανώνει τους ίδιους τους συμμετέχοντες να γίνουν κοινωνοί των παραπάνω ιδεών και να υποστηρίξουν την προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μέσα από την γαστρονομία της, τα πολύτιμα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας