Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»

308

Ο Δήμος Αιγιαλείας και οι Εκδόσεις Κάκτος, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και την Ι.Λ.Ε.Α., έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου με τίτλο «Οκτώ ήχοι για τη Μαργαρίτα», την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» στο Αίγιο.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Κώστας Κλάγκος, φιλόλογος και η κα. Βάνα Μπεντεβή – Σπυροπούλου, φιλόλογος – πρόεδρος Ι.Λ.Ε.Α.

Συντονίζει ο Παναγιώτης Βάγιας, φιλόλογος – δημοσιογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Ελένη Κλάγκου.

Συμμετέχει το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου και ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσα 1821. Το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» θα διαθέτει βιβλία της συγγραφέως.

Από το Οπισθόφυλλο 

Η ζωή της Μαργαρίτας Βελισσαροπούλου θα ήταν ενδιαφέρουσα και μόνο από το γεγονός πως η «Μαριγώ» γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν από την Επανάσταση του ’21 και βίωσε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ανασύσταση του ελληνικού έθνους. Όμως αυτό που κάνει τους Οκτώ Ήχους για τη Μαργαρίτα ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα είναι η γνωριμία και η καθοριστική σχέση της Μαριγώς με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Η Μαριγώ Βελισσαροπούλου γεννήθηκε στη Νωνάκριδα, έζησε κοντά στον Γέρο του Μοριά τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, συμμετείχε στους αγώνες του, τον στήριξε στον εμφύλιο, μοιράστηκε την αγωνία και την πίκρα του στην περιβόητη δίκη και στη μετέπειτα φυλάκισή του και έκανε μαζί του ένα παιδί. Βασιζόμενη σε τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα, η Αναστασία Ευσταθίου μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, στην ελληνική ύπαιθρο των αρματολών, στην Ύδρα της εξορίας, στο Ναύπλιο του Καποδίστρια και στην Αθήνα του Όθωνα και των πολιτικών δολοπλοκιών.

Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αποκαλύπτει μια λιγότερο γνωστή όψη της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Βιογραφικό 

 Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας το 1966. Εργάζεται ως δασκάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διακρίνεται για την αγάπη που έχει στο βιβλίο και ασχολείται με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Μέσω βιωματικών σεμιναρίων προσεγγίζει τη Δημιουργική Γραφή και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών.

Από το 1999 που εξέδωσε το 1ο της βιβλίο, ξύνει ανελέητα τα μολύβια της για να συναντήσει τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς αναγνώστες της. Έχει γράψει παραμύθια, διηγήματα, νουβέλες, παιδικά μυθιστορήματα και θεατρικά κείμενα. Συνεργάζεται ως αρθρογράφος στον τοπικό τύπο και στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Έχει τιμηθεί με επαίνους και διακρίσεις ενώ έργα της έχουν βραβευτεί σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Η συγγραφέας, με το «Οκτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα» ένα ιστορικό μυθιστόρημα με πραγματικά πρόσωπα που έλαβαν μέρος στην Ελληνική Επανάσταση, συναντά το ενήλικο αναγνωστικό κοινό, ευελπιστώντας ότι η ανάγνωσή του θα συνεισφέρει στην εθνική αυτογνωσία.