«Ο Πλάτανος του Παυσανία» μουσική παράσταση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

307

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας στο πλαίσιο εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλέκος Μέγαρης.

Ένα μουσικό έργο  του Ανδρέα Αδαμόπουλου, βασισμένο στο βιβλίο της Λέτας Κουτσοχέρα «ο Πλάτανος του Παυσανία». Το έργο είναι γραμμένο για 2 φωνές, αφηγητή, βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, χορωδία, προηχογραφημένο υλικό και ολισθαίνουσες διαφάνειες (slides).Ο Πλάτανος του Παυσανία,  το μεγαλειώδες αυτό δέντρο, είναι ένας μάρτυρας σιωπηλός, στενά συνδεδεμένος με την τοπική ιστορία του Αίγιου. Ένας σηματοδότης, ένας φρουρός  της πόλης  που   κρατάει άσβεστες τις μνήμες, καθώς θυμίζει μύθους και γεγονότα, αντιστεκόμενος  στη λήθη των πραγμάτων.

«Ο Πλάτανος του Παυσανία – Tο πρότερον και το ύστερον πραγμάτων   και   ανθρώπων…», σε μουσική Ανδρέα Αδαμόπουλου και Ποίηση Λέτας Κουτσοχέρα. Η  Επανάσταση  του  1821 και  ο  Πλάτανος  του  Παυσανία, Σηματοδότες των Εποχών, των Χρόνων και των Αιώνων.

Το έργο ερμηνεύουν οι σολίστ τραγουδιού Αλίκη Ζαφείρη και Δώρα Πετρίδη. Στο ρόλο του αφηγητή ο Άρης Δρουκόπουλος, Παίζουν βιολί η Ζωή Ζωιτοπούλου,  βιολοντσέλο η Κωνσταντίνα Σέλληνα, στο πιάνο ο συνθέτης, συμμετέχει η πολυφωνική χορωδία Αιγιαλείας.

Οι «ζωγραφιές» του ιστορικού δέντρου  της Λέτας Κουτσοχέρα, που «στολίζουν» την Ποιητική Συλλογή, θα παρουσιαστούν  σε ολισθαίνουσες διαφάνειες: επιμέλεια του Διονύση Μπούζου.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα: Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, θα μπορείτε να εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν).  Παρέα με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να προσκομίσετε και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τέλος, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.