«Η Αιγιάλεια επιστρέφει δυναμικά με το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021»»

5804

Το καλοκαίρι επέστρεψε και μαζί του, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η δίψα για πολιτισμό. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας προσφέρει ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, θεατρικές παραστάσεις, χορό, κινηματογραφικές προβολές και πολλά δρώμενα για όλες τις ηλικίες, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αιγιαλείας. Το μοναδικό και φιλόξενο τοπίο της Αιγιάλειας, γεμίζει με μελωδίες και χρώματα, που θα ικανοποιήσουν κατοίκους και επισκέπτες.

Με άξονα το υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο,  η παραλιακή ζώνη του Δήμου Αιγιαλείας έχει την τιμητική της, με τις ορεινές εξορμήσεις να μη λείπουν. Το αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, θα φιλοξενήσει δύο πολύ σημαντικές παραστάσεις: στις 25 Ιουλίου με την παράσταση «Οι Τόποι είναι Ήχοι» που είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη που αγάπησε την Αιγιάλεια, και την παράσταση «Ελπίς Πατρίδος» στις 21 Αυγούστου, που τελεί υπό την Αιγίδα την επιτροπής «Ελλάδα 21».  Συναυλίες με ρεπερτόριο για όλα τα γούστα, από το χώρο του λαϊκού έως τον εναλλακτικό ήχο, μουσικοχορευτικά δρώμενα από νέους ανθρώπους της περιοχής, κινηματογραφικές προβολές, από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Ακράτα και τη Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας στο Αίγιο, μέχρι ψυχαγωγικές προβολές σε παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς, και βέβαια drive in στο Νέο Λιμάνι Αιγίου! Κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου δε μπορεί να λείψουν τα Οινοξένεια, που ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, επιστρέφουν για να ταξιδέψουν κατοίκους και επισκέπτες σε μια μοναδική γαστροοινική εμπειρία στο μοναδικό τοπίο της Αιγιάλειας.

Σημαντικές είναι και οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και που εκτείνονται μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Λόγω της μεταβαλλόμενης κατάστασης που ορίζουν τα υγειονομικά μέτρα, στο πρόγραμμα θα προστίθενται συνεχώς νέες εκδηλώσεις, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Το πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού θα συνεχιστεί μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως επίσης θα ανακοινωθούν και επιπλέον εκδηλώσεις που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική έκδοση του προγράμματος.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, όλες οι εκδηλώσεις είναι αποκλειστικά για καθήμενους και θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.