Γνωριμία με τα εικαστικά εργαστήρια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18:30, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων

494

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα λειτουργήσει από τις αρχές Οκτωβρίου εικαστικά εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών και μικτών υλικών, επιθυμώντας να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική δημιουργία και την εικαστική παιδεία σε μαθητές και ενήλικες κάθε ηλικίας.

Με αφορμή την έναρξη των εικαστικών εργαστηρίων από 1η Οκτωβρίου ο εικαστικός Αλέξης Ασημακόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί τα εργαστήρια, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18:30, θα βρίσκεται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων για να δημιουργήσει μαζί με μικρούς και μεγάλους, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το περιεχόμενο των εικαστικών δράσεων που θα «μυηθούν», όσοι παρακολουθήσουν τα φετινά εργαστήρια.

Στο εργαστήρι θα διδάσκονται: βασικές αρχές σχεδίου,  βασικές αρχές σύνθεσης, σύνθεση όγκων και αντικειμένων, τρισδιάστατες κατασκευές από μικτά υλικά, βασικές αρχές χρώματος και τεχνοτροπίες, χρήση διαφορετικών μέσων (ακρυλικά, λάδια, σκόνες), χρήση διαφορετικών υλικών (ύφασμα, μέταλλο, ξύλο, πέτρα), εναλλακτικοί τρόποι έκφρασης.

Στα εργαστήρια θα λειτουργήσουν παιδικά και εφηβικά τμήματα, καθώς και τμήματα ενηλίκων, ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής που θα συγκεντρωθούν. Η εγγραφή κοστίζει 5 €, ενώ για όσους φοίτησαν στα περσινά τμήματα, η εγγραφή, θα είναι δωρεάν.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν:

ΤΜΗΜΑΤΑ

Ομαδικά παιδικά: (ελάχιστος αριθμός ατόμων: 4)

Απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 10 € το άτομο (για 2 αδέλφια: 15 €, το τρίτο παιδί δωρεάν).

Ομαδικά εφηβικά: (ελάχιστος αριθμός ατόμων: 4)

Απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 13-18 ετών. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 10 € το άτομο (για 2 αδέλφια: 15 €, το τρίτο παιδί δωρεάν).

Ομαδικά ενηλίκων: (ελάχιστος αριθμός ατόμων:4)

Απευθύνονται σε ενήλικες. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ το άτομο.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» από Δευτέρα έως Πέμπτη, ανάλογα με τις ανάγκες των τμημάτων που θα προκύψουν.

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 10.00-13.30, στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», Νικ. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου και ηλεκτρονικώς στο mail: dhkepaigialeias@gmail.com (υπεύθυνη κα Βασιλική Μπαλή). Τηλ. για πληροφορίες 26910-68522.