Εορτασμός Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας: Συναυλία από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στον «Απόλλωνα»

762

Μια μοναδική συναυλία από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Αιγιαλείς, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 20:00, στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα». Η ξεχωριστή αυτή συναυλία, πραγματοποιείται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το εορτασμό της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, που θα εορταστεί το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου 2020.

Η συναυλία θα αποτελέσει το κλείσιμο της πρώτης ημέρας των εορτασμών της ιστορικής επετείου, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πλαισιώσει ο Τενόρος Χρήστος Δεληζώνας και η Υψίφωνος  Ευδοκία Μωϋσίδου.

Ιστορία Σμήνους Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας

Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ιδρύθηκε το 1947, αποτελούμενο από έφεδρο προσωπικό σαράντα (40) ατόμων, με Διοικητή τον Υποσμηναγό Νικόλαο Ραυτόπουλο. Το 1953 το Σμήνος Μουσικής άρχισε να πλαισιώνεται με μόνιμο προσωπικό.

Σήμερα, το Σμήνος Μουσικής αποτελείται από τη Μπάντα, η οποία έχει σαράντα δύο (42) άτομα (3 Αξιωματικούς και 39 Υπαξιωματικούς) και την ελαφρά Ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά (7) Υπαξιωματικούς, με Διοικητή τον Επισμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.

Η Μπάντα συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΠΑ σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών. (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κορέα, Μάλτα, Ουκρανία, Ρουμανία και Ρωσία).

Είσοδος Ελεύθερη