Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αίγειρας: Συναυλία από τη Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Salzburg

298

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αίγειρας που πραγματοποιείται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Salzburg και τον  διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγό Χρήστο Καννέτη. Η διεθνής ακαδημία εγχόρδων “Strings in Motion” θα εμφανιστεί την Τρίτη 2 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας.

Η δράση εντάσσεται στο Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι Μουσικό Καλοκαίρι 2022, σε διοργάνωση της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα και υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού. 

Στη συναυλία θα παρευρεθεί και η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα μαζί με τον επίτιμο πρόξενο της Αυστρίας.

Διεθνής Ακαδημία Εγχόρδων STRINGS IN MOTION  (SIM)

 

 

https://sim.uni-mozarteum.at/

Το Πρόγραμμα αυτό είναι μία πλατφόρμα καλλιτεχνικής συνάντησης και εποικοδομητικής συναναστροφής ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών με συνομίληκους ομότεχνους τους από την κεντρική Ευρώπη.

Ένα σύνολο εγχόρδων από καθηγητές και εξαίρετους διεθνείς σπουδαστές της πασίγνωστης Μουσικής Ακαδημίας Mozarteum του Salzburg, Αυστρίας, που είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μουσικά ιδρύματα του κόσμου. Λαμπρά ταλέντα της σημερινής Ελλάδας που διαπρέπουν εκτός των συνόρων, συμπράττουν με νέους μουσικούς από την κεντρική Ευρώπη, την Ουκρανία, το Μεξικό, την Ιαπωνία & Νότιο Κορέα και φυσικά από την χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγού Χρήστου Κανέττη.

Καθηγητής βιολιού, βιόλας και μουσικής δωματίου στο Μουσικό Πανεπιστήμιο MOZARTEUM του SALZBURG και στην Aνώτατη Μουσική Σχολή του INNSBRUCK στην Αυστρία, ο Χρήστος Κανέττης καθιέρωσε το 2013 την καλλιτεχνική πλατφόρμα ανταλλαγής, “Strings in Motion“ – μια κομβικής σημασίας σύμπραξη μεταξύ του Δήμου Αθηνών, των Περιφερειών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, των Αυστριακών επαρχιακών κυβερνήσεων Βορείου και Νοτίου Τιρόλου, των πρεσβειών Αυστρίας, Ουκρανίας και Μεξικού καθώς και του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum που αναδεικνύει, για μια φορά ακόμη, το νόημα και τη δύναμη της συνεργασίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.