Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΠΑ για τα παιδιά

0
524

Mε εργαστήρια για παιδιά και μια βιβλιοπαρουσίαση παιδικού βιβλίου συνεχίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου γέμισε για μια ακόμα φορά με χαρούμενα παιδικά πρόσωπα και εορταστική διάθεση.

 

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου από τις 10 πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι, τα παιδιά στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου δημιούργησαν ημερολόγια για το νέο έτος. Με όμορφα χρωματιστά στολίδια χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους οι μικροί δημιουργοί έχοντας την βοήθεια των μελών του ΕΚΑΜΕ ΑμΕΑ Αιγίου, Αθηνάς Αντωνοπούλου, Ξένης Αντωνοπούλου και Μάντως Κολοκυθά, έφτιαξαν το δικό τους ημερολόγιο για το έτος 2013.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση. Το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο «Το Γιατί των παιδιών φέρνει την ελπίδα» παρουσιάστηκε με μοναδικό τρόπο από την Παιδική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας των Αποφοίτων» και με τη μουσική συνοδεία πιάνου από την Κατερίνα Σωτηροπούλου. Ο αγαπητός στα παιδιά συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος μίλησε στους μικρούς του φίλους και τους κάλεσε να λάβουν μέρος στο παραμύθι. Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της ΔΗΚΕΠΑ η πρόεδρος Βασιλική Ψυχράμη, ενώ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου που ήταν γεμάτη από παιδιά και γονείς υπήρξε έκθεση βιβλίων του συγγραφέα.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το «Πρωτοχρονιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι». Και πάλι το Πολιτιστικό κέντρο γέμισε με παιδικές φωνές και το πρωινό της Κυριακής έγινε γιορτινό. Αυτή τη φορά οι μικροί δημιουργοί έφτιαξαν πολύχρωμα γούρια για το νέο έτος. Καθοδηγητές τους ήταν οι Εθελόντριες της Ομάδας Α΄της ΔΗΚΕΠΑ Μιμίκα Λαμπροπούλου και Ελένη Πολυδωροπούλου, που με πολλή διάθεση και μεράκι συνέβαλαν στις κατασκευές των παιδιών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας