Εντυπωσίασε το κοινό η ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου

767

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι θεματικές εκδηλώσεις «Ταξίδια Ιστορίας» στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο των διακοσίων ετών από την επανάσταση του 1821, που διοργανώνονται από το Δήμο Αιγιαλείας  και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Με το κοινό να ανταποκρίνεται θετικά, γεμίζοντας το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Μαρία Ευθυμίου, πραγματοποίησε εξαιρετική ομιλία με τίτλο «Μεγάλες Τομές στην Ιστορία το 1821». Η καταξιωμένη ιστορικός, μίλησε για τα προεπανασταστικά και επαναστατικά χρόνια, δίνοντας μια συνολική εικόνα για τον αγώνα των Ελλήνων, φωτίζοντας ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας.

Με γλαφυρό τρόπο και για παραπάνω από δύο ώρες η κα Ευθυμίου συνεπήρε το κοινό, που είχε κατακλύσει το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου και έδειξε τον ενθουσιασμό του με το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της ομιλίας.

Ευχάριστη μελωδική παρέμβαση στην εκδήλωση, πραγματοποίησαν η μαθήτρια του Γυμνασίου Διακοπτού και μέλος της παιδικής νεανικής χορωδίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., Κωνσταντίνα Κυριακή, συνοδευόμενη στο πιάνο από τη μουσικό Μπέσσυ Νάσση.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Τσουκαλά. Το παρών έδωσαν επίσης, ο Ανδρέας Φίλιας, εντεταλμένος σύμβουλος/ Βοηθός Περιφερειάρχη για το συντονισμό των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ο  Πρωτοσύγκελος Ιωακείμ, η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κα Ψυχράμη, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καραΐσκος, η πρόεδρος της ΙΛΕΑ κα Πεντεβή, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Γεωργόπουλος και πλήθος εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Η ιστορική διαδρομή  συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με ομιλητή τον κ. Βερέμη Αθανάσιο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η κοινωνία των επαναστατημένων Ελλήνων»  τη Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου 2020  και ώρα 18:30μ.μ,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

 

Βίντεο από την ομιλία