Η παράσταση «Χρόνια Δοξασμένα» στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» τη Δευτέρα 12 Ιουλίου

853

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, φιλοξενεί την μουσικοθεατρική παράσταση «Χρόνια Δοξασμένα» από το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ»,  τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση, με τη συμμετοχή διακεκριμένων τραγουδιστών, ηθοποιών και μουσικών, έχει εορταστικό και νοσταλγικό χαρακτήρα, με ιστορικές αφηγήσεις από το ένδοξο έπος του 1821 που πλαισιώνονται από μια εξαιρετική επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών (Κ. Παλαμάς, Οδ. Ελύτης, Γ. Σεφέρης, Α. Σικελιανός, Γ. Ρίτσος, Κ. Βάρναλης, Α. Βαλαωρίτης κ.α.) σε συνδυασμό με γνωστά, αγαπημένα τραγούδια παραδοσιακά αλλά κυρίως σύγχρονα που γράφτηκαν από σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Γ. Μαρκόπουλο, Σ. Ξαρχάκο, Σ. Σπανουδάκη, Δ. Λάγιο, Λ. Παπαδόπουλο, Ν. Γκάτσο Μ. Λοΐζο, Α. Καλδάρα, Σ. Κουγιουμτζή, Πυθαγόρα, Θ. Σακελλαρίδη, Μ. Τραϊφόρο, Λ. Κηλαϊδόνη, Χ. Λεοντή, Μ. Ευθυμιάδη κ.α.) και τραγουδήθηκαν από μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου (Ν. Ξυλούρη, Γ. Νταλάρα, Σ. Βέμπο, Μ. Μητσιά, Χ. Αλεξίου, Α. Καλογιάννη, Μ. Φαραντούρη κ.α.).

Την παράσταση συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκειά της οπτικοακουστικό υλικό από μεγάλη οθόνη προβολής στην οποία «παρελαύνουν» όλοι οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό της εποχής. Μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο σε ελληνίδες ηρωίδες του 1821 (Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Δέσπω κλπ) καθώς και στον καθοριστικό ρόλο της Ελληνίδας στα χρόνια της σκλαβιάς αλλά και στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό.