Δράση καθαριότητας στις παραλίες Λόγγου και Σελιανιτίκων

0
664

«ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ». Με αυτό το σύνθημα ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Λόγγου «Ο Βύρων» και το Τοπικό Συμβούλιο  του Λόγγου, με στόχο να καθαρισθεί  και να  διατηρηθεί όμορφο και καθαρό το χωριό  προσκαλει  τους κατοίκους να συμμετάσχουν σε εθελοντικές ομάδες  καθαριότητας ώστε να καλυφθούν όλες οι περιοχές του χωριού και η παραλία καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

 
Πρώτη εξόρμηση ορίσθηκε να γίνει το Σαββατο 15 Ιουνίου. Συγκέντρωση στην Πλατεία του Λόγγου στις 9 το πρωί.

Όπως και πέρυσι  εφοδιασμένοι  με καπέλα, σκούπες, φαράσια και ό,τι άλλο εργαλείο από το σπίτι, Γονείς, Παιδιά και όσοι  Εθελοντές ακόμη και από τις γύρω περιοχές θέλουν να βοηθήσουν θα μαζευτούν στο προαύλιο του Άγιου Δημήτρη.

Η ανακοίνωση τονίζει: “Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε κι αυτή τη φορά να μείνει τίποτα  από τα «δείγματα της ανθρώπινης αδιαφορίας» όπως είναι τα πεταμένα σκουπίδια στο δρόμο. Από τα σάπια πορτοκάλια και  τα λεμόνια που δεν μαζεύονται από τους ιδιοκτήτες των κτημάτων, τα πακέτα  από τσιγάρα, τα χαρτιά από τα τσιπς, τις καραμέλες, τις σοκολάτες και τα κουτιά της μπύρας, της κόκα κόλα και του νερού.”

Η Κίνηση Νέων πρώην Δήμου Νέου Ερινεού προσφέρθηκε ήδη να συμμετάσχει στον καθαρισμό.

 

Ανάλογη κίνηση καθαρισμού θα γίνει την ίδια μέρα, δηλαδή το Σάββατο 15 Ιουνίου, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων “Ήλιος” στην παραλία Σελιανιτίκων. Το Διοικητικό συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων «Ήλιος» ευελπιστεί στην στήριξη της εθελοντικής του πρωτοβουλίας και καλεί τα μέλη, τοπικούς φορείς, εθελοντικές ομάδες και κατοίκους να συμμετέχουν στην περιβαλλοντική αυτή δραστηριότητα δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον τόπο μας και το περιβάλλον.

Η εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί από την Τρίγωνη Πλατεία παραλίας Σελιανιτίκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας