Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον «Απόλλωνα» από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

5121

fonissa-vasiliasΗ εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται στον δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα», από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Κατερίνα Μπέη, ενώ την πρωταγωνίστρια Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πλαισιώνει ένα καστ καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Αλέξανδρος Τσουβέλας επιστρέφει στο αγαπημένο του Αίγιο και φέρνει το «φάρμακο» ενάντια στη μιζέρια. Ο «EL PROFESSOR» του stand up, σε μία παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Τέλος η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου ….πιστή στο Δευτεριάτικο ραντεβού της προτείνει  την ταινία «Ο Χαμένος Βασιλιάς», που βασίζεται στην αληθινή και εξωπραγματική ιστορία της Βρετανίδας Φιλίπα Λάνγκλεϊ που το 2012 κατάφερε να εντοπίσει τα…απομεινάρια του βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδου Γ’ και να αποκαταστήσει την κακή του φήμη.

 

Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

19:30: Φόνισσα

21:30: Φόνισσα

 

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

20:00 Stand up comedy show με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα

(Προπώληση: 15 ευρώ, Στο ταμείο: 20 ευρώ)

 

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

17:30: Φόνισσα

19:30: Φόνισσα

21:30: Ο Χαμένος Βασιλιάς (Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

 

Την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

19:30: Φόνισσα

21:30: Φόνισσα

 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

 

Φόνισσα

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα.

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Ελενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ημελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Ο Χαμένος Βασιλιάς

Το 2012, τα λείψανα του βασιλιά Ριχάρδου Γ’, τα οποία αγνοούνταν για περισσότερα από 500 χρόνια  ανακαλύφθηκαν κάτω από ένα πάρκινγκ στο Λέστερ. Η έρευνα είχε ενορχηστρωθεί από μία ερασιτέχνη ιστορικό, την Φιλίπα Λάνγκλεϊ, της οποίας η αδιάκοπη έρευνα είχε αντιμετωπιστεί με καχυποψία από τους φίλους και την οικογένειά της και με σκεπτικισμό από ειδικούς και ακαδημαϊκούς. Η ταινία «Ο Χαμένος Βασιλιάς» πραγματεύεται την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που εναντιώθηκε στους επιφανέστερους ιστορικούς της χώρας, αναγκάζοντάς τους να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για έναν από τους πιο διαβόητους βασιλιάδες στην ιστορία της Αγγλίας.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς.

Πρωταγωνιστούν: Σάλι Χόκινς, Στιβ Κούγκαν, Χάρι Λόιντ, Μαρκ Αντι.

Διάρκεια: 107 λεπτά.