Αίγιο: Ο «Ναπολέων» στον «Απόλλωνα» – «Έρχεται» και η Black Friday

3825

cover (21)Με άκρως ενδιαφέρουσες ταινίες, για όλα τα γούστα, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλωνα».

Το «Ευχή» των Walt Disney Animation Studios είναι μια μουσική κωμωδία κινουμένων σχεδίων, ενώ η ταινία «Ναπολέων» είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου είναι και πάλι…πιστή στο ραντεβού της ενώ «έρχεται» και η Black Friday με εκπτωτικό εισιτήριο.

Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου

18:00: Ευχή (μεταγλωττισμένο)

20:00: Ναπολέων

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου

18:30 Συναυλία παραδοσιακής μουσικής (Είσοδος Ελεύθερη)

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

16:30: Ευχή (μεταγλωττισμένο)

18:30: Ναπολέων

21:30: Το έγκλημά μου (Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

Την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

18:00: Ευχή (μεταγλωττισμένο)

20:00: Ναπολέων

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (Black Friday) το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 3 ευρώ.

Ευχή (μεταγλωττισμένο)

Στο μαγικό βασίλειο των Ρόζας, η Άσα, μια έξυπνη ιδεαλίστρια, κάνει μια ευχή τόσο δυνατή που την ακούει μια κοσμική δύναμη, μια μικρή μπάλα απεριόριστης ενέργειας που ονομάζεται Σταρ. Μαζί, η Άσα και το Σταρ αντιμετωπίζουν έναν τρομερό εχθρό, τον αρχηγό των Ρόζας, τον βασιλιά Μανίφικο, για να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν ότι όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδεθεί με τη μαγεία των αστεριών, μπορεί να συμβούν θαυμαστά πράγματα.

Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ, Φον Βερασανθόρν. Με τις φωνές των: Ερασμία Μαρκίδη, Χρήστος Θάνου, Ανδρέας Ευαγγελάτος. Διάρκεια: 95 λεπτά.

Ναπολέων

Η μνημειώδης ζωή, η πολυτάραχη άνοδος και η επακόλουθη πτώση του Ναπολέοντα (τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix), του αγοριού από την Κορσική που έγινε Αυτοκράτορας, υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με την Ιωσηφίνα, τη γυναίκα της ζωής του. Ο εμβληματικός σκηνοθέτης Ridley Scott αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ. Πρωταγωνιστούν: Γιοακίν Φίνιξ, Βανέσα Κέρμπι, Ταχάρ Ραχίμ. Διάρκεια: 158 λεπτά.

Το έγκλημά μου

Στο Παρίσι της δεκαετίας του 30’, η Madeleine, μία όμορφη, νέα, άφραγκη ηθοποιός, κατηγορείται για την δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με την βοήθεια της καλύτερης της φίλης, νεαρής άνεργης δικηγόρου, Pauline, αθωώνεται επικαλούμενη αυτοάμυνα. Μία νέα ζωή διασημότητας και επιτυχίας ξεκινάει, μέχρι που η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν. Πρωταγωνιστούν: Νάντια Τερέσκιεβιτζ, Ρεμπέκα Μάρντερ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Φαμπρίς Λουκινί, Ντάνι Μπουν, Αντρέ Ντισολιέ. Διάρκεια: 102 λεπτά.