«Απόλλων»: Πλούσιο κινηματογραφικό-κι όχι μόνο-πρόγραμμα από την Πέμπτη 1η έως και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

3084

Ένα πλούσιο κινηματογραφικό -κι όχι μόνο-πρόγραμμα, μας επιφυλάσσει, από την Πέμπτη 1η έως και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο.

cover (5)Πρόγραμμα προβολών

 

Την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

18:45: Τα Παιδιά του Χειμώνα

21:15: Ferrari

 

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

18:00: Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ (παιδική παράσταση)

21:15: Ferrari

 

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

18:30: Ομιλία της Ιεράς Μητρόπολης

21:15: Ferrari

 

Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

18:45: Ferrari

21:30: Το Ήσυχο Κορίτσι

(Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

 

Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου

18:45: Ferrari

21:15: Τα Παιδιά του Χειμώνα

 

Από την Πέμπτη 8 έως κα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

18:45: Τα Παιδιά του Χειμώνα

21:15: Άργκαϊλ

 

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

18:00: «Magic is believing», magic show με τον Sankara

21:15: Άργκαϊλ

 

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

18:45: Άργκαϊλ

21:30: Ο Τυφλός που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό

(Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

 

Την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

18:45: Άργκαϊλ

21:15: Τα Παιδιά του Χειμώνα

 

Τα Παιδιά του Χειμώνα

Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία «Τα Παιδιά του Χειμώνα» ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα) – και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν

Πρωταγωνιστούν: Πολ Τζιαμάτι, Ντα’ Βάιν Τζόι Ράντολφ, Ντόμινικ Σέσα

Διάρκεια: 133 λεπτά

Ferrari

Το καλοκαίρι του 1967, ο πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Έντσο Φεράρι βρίσκεται σε κρίση. Με την εταιρεία του στα πρόθυρα της πτώχευσης και τον γάμο του να βιώνει την τραυματική απώλεια του ενός γιου, ο Φερράρι εναποθέτει την ελπίδα για την σωτηρία τους σε έναν αγώνα δρόμου 1000 μιλίων στην Ιταλία, τον εμβληματικό Mille Miglia.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν

Πρωταγωνιστούν: Ανταμ Ντράιβερ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Πάτρικ Ντέμπσι

Διάρκεια: 130 λεπτά

Το Ήσυχο Κορίτσι

Λόγω της εγκυμοσύνης της μητέρας της, η μικρή Κάιτ, θα περάσει το καλοκαίρι με ανάδοχους γονείς. Χάρη στην φροντίδα τους θα ανακτήσει την φωνή της στο ειδυλλιακό σκηνικό της ιρλανδικής υπαίθρου. Ενώ όμως μεταξύ των μελών της νέας της οικογένειας υποτίθεται πως δεν υπάρχουν μυστικά, εκείνη θα ανακαλύψει ένα.

Σκηνοθεσία: Κόλουμ Μπερέιντ

Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Κλιντς, Κάρι Κρόουλι, Αντριου Μπένετ

Διάρκεια: 94 λεπτά

Άργκαϊλ

Η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (Jurassic World) υποδύεται την Έλι Κόνγουεϊ, τη μοναχική συγγραφέα μιας επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων. Η ιδανική βραδιά για την Έλι περιλαμβάνει το σπίτι της, τον υπολογιστή της, και τον γάτο της, τον Άλφι. Στα βιβλία της Έλι πρωταγωνιστεί ο μυστικός πράκτορας Άργκαϊλ και η αποστολή του είναι να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων. Οι ιστορίες της αρχίζουν να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, καθώς μια αληθινή μυστική οργάνωση δρα με τον τρόπο που η ίδια φαντάστηκε. Έτσι, η Έλι αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τα ήσυχα απογεύματα και τη θαλπωρή του σπιτιού της. Ο – αλλεργικός στις γάτες – κατάσκοπος Άιντεν (ο βραβευμένος με Oscar Σαμ Ρόκγουελ) και η Έλι – η οποία κουβαλά τον Άλφι στην τσάντα της- μάχονται ενάντια στον χρόνο και στους δολοφόνους, καθώς τα όρια μεταξύ του φανταστικού κόσμου της Έλι και του πραγματικού κόσμου θολώνουν.

Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον

Πρωταγωνιστούν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Σαμ Ρόκγουελ, Χένρι Καβίλ, Τζον Σίνα, Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Ντούα Λίπα, Μπράιαν Κράνστον

Διάρκεια: 139 λεπτά

Ο Τυφλός που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό

Ο Γιάκο είναι τυφλός και ανάπηρος, καθηλωμένος στο αμαξίδιό του. Είναι ερωτευμένος με την Σίρπα, με την οποία μιλά καθημερινά στο τηλέφωνο, χωρίς όμως να την έχει συναντήσει ποτέ. Μόλις μαθαίνει πως η κατάσταση της υγείας της έχει χειροτερέψει, αποφασίζει να ταξιδέψει μόνος μέχρι την πόλη της.

Σκηνοθεσία: Τέμου Νίκι

Πρωταγωνιστούν: Πέτρι Ποϊκολάινεν, Μαριάννα Μαϊγιάλα, Σαμούλι Γιάσκιο, Μάτι Όνισμα

Διάρκεια: 82 λεπτά