«Απόλλων»: Συνεχίζει η «Φόνισσα» – «Έρχεται» ο «Μαέστρος» με τον «Μικρό Νικόλα»

3224

cover (4)Ταινίες για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνει το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών του «Απόλλωνα» στο Αίγιο, από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Η βραβευμένη γαλλική ταινία animation «O Μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι;» βασίζεται στα αγαπημένα κόμικς και παιδικά βιβλία των Jean-Jacques Sempé και René Goscinny και τιμά το πνεύμα των θρυλικών δημιουργών και του εμβληματικού έργου τους.

Η επιστροφή του Μπράντλεϊ Κούπερ στην σκηνοθετική καρέκλα τέσσερα χρόνια μετά το οσκαρικό «Ένα Αστέρι Γεννιέται» είναι από μόνο του ένα μεγάλο γεγονός. Η νέα του ταινία «Maestro» είναι η κινηματογραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του θρυλικού συνθέτη του «West Side Story» με τον ίδιο και στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και στη συγγραφή του σεναρίου μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο Τζος Σίνγκερ («Spotlight», «The Post», «First Man»).

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου μας προτείνει την ταινία «Η Χώρα του Θεού», ένα πολυβραβευμένο έπος του Ισλανδού δημιουργού Χλινούρ Παλμασόν, ένα οδοιπορικό όχι μόνο σε μια αλλόκοτη χώρα με φυσικό τοπίο που προκαλεί δέος, αλλά και στη διαδρομή από την αλαζονεία τού πιστού στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης.

Τέλος συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Κατερίνα Μπέη, ενώ την πρωταγωνίστρια Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πλαισιώνει ένα καστ καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών.

 

Πρόγραμμα προβολών

 

Την Πέμπτη 14 έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

19:00: Φόνισσα

21:00: Ο Μαέστρος

 

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

17:00: Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (Γενική είσοδος: 3 ευρώ)

19:00: Φόνισσα

21:00: Ο Μαέστρος

 

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

17:00: Φόνισσα

19:00: Ο Μαέστρος

21:30: Η Χώρα του Θεού (Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

 

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί καμία προβολή

 

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

19:00: Φόνισσα

21:00: Ο Μαέστρος

 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

 

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένο)

Σκυμμένοι πάνω από σε ένα λευκό χαρτί κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτρη και το Σεν Ζερμέν, ο Jean-Jacques Sempe και ο Rene Goscinny δίνουν πνοή σε ένα σκανταλιάρικο αγόρι, τον μικρό Νικόλα. Μία επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το παιχνιδιάρικο αγόρι τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια.

Σκηνοθεσία: Αμαντίν Φρεντόν, Μπενζαμάν Μασούμπρ

Διάρκεια: 82 λεπτά

Φόνισσα

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Ελενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ημελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Ολγα Δαμάνη, Ερση Μαλικένζου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου

Διάρκεια: 97 λεπτά

Ο Μαέστρος

Η ταινία αποτελεί μια επιβλητική και ατρόμητη ερωτική ιστορία, εξιστορώντας το χρονικό μιας σχέσης ζωής ανάμεσα στο πολιτισμικό είδωλο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν (Μπράντλεϊ Κούπερ) και την Φελίσια Μοντεαλέγκρε (Κάρεϊ Μάλιγκαν). Ένα γράμμα αγάπης στη ζωή και την τέχνη, μία συναισθηματικά επική απεικόνιση της οικογένειας και της αγάπης.

Σκηνοθεσία: Μπράντλεϊ Κούπερ

Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Κάρεϊ Μάλιγκαν

Διάρκεια: 129 λεπτά

Η Χώρα του Θεού

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ένας νεαρός Δανός ιερέας της Λουθηρανικής εκκλησίας ταξιδεύει σε μία απομακρυσμένη περιοχή της Ισλανδίας (η οποία ανήκε τότε στη Δανία) με σκοπό να επιβλέψει το χτίσιμο μιας εκκλησίας, αλλά και να φωτογραφίσει τους ανθρώπους που κατοικούν εκεί.

Σκηνοθεσία: Χλινούρ Παλμασόν

Πρωταγωνιστούν: Ελιοτ Κρόσε Χόβε, Ινγκβαρ Εγκερτ Σίγκουρδσον

Διάρκεια: 138 λεπτά