«Απόλλων»: «Υπέροχες Μέρες» και «Η Τελευταία Παμπ» από την Πέμπτη 14 Μαρτίου

1488

Με δύο ξεχωριστές ταινίες  («Υπέροχες Μέρες» και «Η Τελευταία Παμπ») συνεχίζει το πρόγραμμα των προβολών του ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο.

cover (11)-«Η Τελευταία Παμπ» είναι μια αξέχαστη ιστορία ψυχικού μεγαλείου και αξιοπρέπειας.  Χαρακτηριστικό δείγμα ενός κοινωνικά ευαισθητοποιημένου κινηματογράφου που δεν αδιαφορεί για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής του και προσεγγίζει με καίριο τρόπο το θέμα της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων.

– Η ταινία «Υπέροχες Μέρες» του καταξιωμένου σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς, πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών το 2023, κερδίζοντας το Βραβείο Ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Κότζι Γιακούσο. Η ταινία δεν απεικονίζει απλά την καθημερινότητα, αλλά προτρέπει τον θεατή να ανακαλύψει την ομορφιά στην απλότητα και να αναζητήσει την προσωπική του ευτυχία στις μικρές στιγμές της ζωής.

 

Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 14 έως και το Σάββατο 16 Μαρτίου

19:00: Υπέροχες Μέρες

21:15: Η Τελευταία Παμπ

 

Από την Δευτέρα 18 έως και την Τετάρτη 20 Μαρτίου

19:00: Η Τελευταία Παμπ

21:15: Υπέροχες Μέρες

 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

 

Η Τελευταία Παμπ

Το «Old Oak» (Παλιά Βελανιδιά) είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Είναι η τελευταία παμπ, ο μοναδικός δημόσιος χώρος που έχει απομείνει σε μία κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων που παρακμάζει εδώ και 30 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης TJ Ballantyne (Dave Turner) παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η παμπ γίνεται αντικείμενο έριδας μετά την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Εντωμεταξύ, μία απρόσμενη φιλία ανθίζει ανάμεσα στον TJ και μία νεαρή Σύρια, τη Yara (Ebla Mari). Θα μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο ώστε οι δύο κοινότητες να καταλάβουν η μία την άλλη;

Ο 87χρονος Κεν Λόουτς αποχαιρετά το σινεμά με το ύστατο κάλεσμά για συντροφικότητα κι αλληλεγγύη. Βάζοντας το μήνυμα μπροστά και πάνω απ’ τις εικόνες, η «Τελευταία Παμπ» είναι το απλό και κατανοητό δράμα που θα περίμενε κι ο τελευταίος θεατής από τον πλέον συνεπή των στρατευμένων του κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς.

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβ Τέρνερ, Έμπια Μάρι.

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Καταλληλότητα: Άνω των 12 ετών.

Υπέροχες Μέρες

Ο Hirayama μοιάζει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την καθημερινότητά του, εργαζόμενος ως καθαριστής τουαλετών στο Τόκιο. Πέρα από την αυστηρά δομημένη καθημερινή του εργασία, απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Και αγαπάει πολύ τα δέντρα, τα οποία και λατρεύει να φωτογραφίζει. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Ένας βαθιά συγκινητικός και ποιητικός προβληματισμός για το πώς μπορεί κανείς καθημερινά να βρίσκει και να εκτιμά την ομορφιά του κόσμου γύρω μας.

Ο 77χρονος Γερμανός σκηνοθέτης επιστρέφει με μια μικρή μελαγχολική ταινία η οποία αποτίνει φόρο τιμής στον εμβληματικό Γιασουτζίρο Όζου. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών και υποψηφιότητα για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς.

Πρωταγωνιστούν: Κότζι Γιακούσο, Αρίσα Νακάνο, Τόκιο Εμότο.

Διάρκεια: 123 λεπτά.

Καταλληλότητα: Κατάλληλη για όλους.