Ο Ιωάννης Βούλγαρης στα «Ταξίδια Ιστορίας», την Τέταρτη 4 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»

1048

Συνεχίζονται τα «Ταξίδια Ιστορίας» από το Δήμο Αιγιαλείας σε  συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Οι θεματικές εκδηλώσεις – ανοιχτά καλέσματα – ιστορικού περιεχομένου, απευθύνονται στους κατοίκους της Αιγιάλειας, εν όψει  του  εορτασμού  της επετείου της επαναστάσεως του  1821, για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η ουσιαστική εκμάθηση της ιστορίας μέσω μιας άλλης προσέγγισης. Εγκεκριμένοι ομιλητές- ερευνητές  ξεδιπλώνουν το ιστορικό νήμα και  οδηγούν τους παρευρισκόμενους  στα δύσκολα μονοπάτια της ιστορίας.

Η  ιστορική διαδρομή  συνεχίζεται με ομιλητή τον κ. Βούλγαρη Ιωάννη, ομότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, την Τετάρτη 4 Μάρτιου 2020 με θέμα «1821-2021 Η Παράδοξη Νεωτερικότητα της Ελλάδας» στο Πολιτιστικό κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» στις  18:30.

Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο κινείται στα πεδίο της πολιτικής επιστήμης, της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής και της θεωρίας της παγκοσμιοποίησης. Στα τελευταία χρόνια έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων τα βιβλία: Ελλάδα: Μια χώρα παραδόξως νεωτερική, Η μεταπολιτευτική Ελλάδα 1974-2009. Τα δοκίμια και τα άρθρα του επικεντρώνονται στα ζητήματα της δημοκρατίας, του Κράτους και της κοινωνίας των πολιτών, της παγκοσμιοποίησης και της σύγχρονης πολιτικής ανάλυσης. Αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο. Είναι μέλος της εθνικής Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ευχαριστεί τα καταλύματα Harmony (Λόγγος) και ΓΑΙΑ (Βαλιμίτικα) για την πολύτιμή υποστήριξη τους στις εκδηλώσεις.