Εκδήλωση για την πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου με παράλληλες δράσεις για παιδιά και ενήλικες

0
637

Εκδήλωση για το πολύ σημαντικό θέμα της εξάρτησης από το διαδίκτυο διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλέκος Μέγαρης.

Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία – συζήτηση με ενήλικες και παράλληλες δράσεις για παιδιά δημοτικού (7 – 12 ετών). Στη δράση για τους ενήλικες, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μια σειρά θεμάτων όπως: οι απειλές που συνδέονται με τη χρήση του διαδικτύου, η ασφαλής πλοήγηση των παιδιών και η στάση που θα πρέπει να υιοθετήσουν οι ενήλικες για την προστασία τους, τα συμπτώματα της εξάρτησης από το διαδίκτυο, τις δυνατότητες παρέμβασης, τον ρόλο της πρόληψης των εξαρτήσεων και τα προγράμματα που υλοποιούνται από το Κέντρο Πρόληψης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αξιοποιηθεί οπτικοακουστικό υλικό σαν ερέθισμα, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα με την εκδήλωση για τους ενήλικες θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά 7 – 12 ετών από τους εθελοντές της ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου με την εποπτεία και στήριξη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης. Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν δυο παράλληλες ομάδες, για παιδιά Α’ – Γ’ τάξης και για παιδιά Δ’ – ΣΤ’ τάξης με στόχο την ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης με τρόπο διαδραστικό και βιωματικό.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Γιάννα Ζορμπά, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις»

Θωμαΐς Σταύρου, Κοινωνική Λειτουργός, υπεύθυνη προγραμμάτων γονέων στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Αχαϊας «Καλλίπολις».

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610226948 και 2610623290

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας