Έναρξη μαθημάτων τμήματος γυναικείας χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.

0
21

Το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου ένα πρωτοπόρο  πολιτιστικό σωματείο που δραστηριοποιείται  στον χώρο της έρευνας της παρουσίασης αλλά και της διδασκαλίας της παραδοσιακής μουσικής   για περισσότερα από 30 χρόνια  με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό τη φετινή χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία του τμήματος της γυναικείας χορωδίας  παραδοσιακού τραγουδιού  «Λαλέουσα»  σε συνεργασία  με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης»  που θα διατεθεί για τον σκοπό αυτό λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε.

Η διδασκαλία των  τραγουδιών γίνεται  τόσο με τη βιωματική-εμπειρική όσο  και τη  μέθοδο της μουσικής ανάγνωσης, ενώ οι συμμετέχουσες καθώς είναι διαφόρων ηλικιών αναβιώνουν μέσα από αυτήν τη γυναικεία συντροφιά έναν σημαντικό πυλώνα της  μουσικής μας παράδοσης, που είχε τα παλαιότερα χρόνια αποκλειστικό ρόλο σε κύκλους τραγουδιών όπως τα νανουρίσματα, τα μοιρολόγια, τα  τραγούδια του γάμου και πολλά  ακόμα  με στόχο να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος με φυσικό τρόπο στις νεότερες γενιές.

Η διδασκαλία γίνεται με συνοδεία ανάλογων παραδοσιακών μουσικών οργάνων από τον διδάσκοντα και τους μαθητές του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων και εμπλουτίζεται με σχετικές  λαογραφικές -μουσικολογικές αναφορές και συζητήσεις.

Υπεύθυνος διδασκαλίας : Σάκης Παπαδημητρίου  φιλόλογος, μουσικός, συνθέτης

Η πρώτη συνάντηση για την γυναικεία χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού θα γίνει την Πέμπτη  4  Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) στις 8.00 μμ. και απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή την ομάδα που επιθυμεί να εκφραστεί μέσα από τον πλούτο της ελληνικής μουσικής παράδοσης με τρόπο τόσο οργανωμένο όσο βιωματικό και ελεύθερο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για την χορωδία αλλά και το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων :  2691060538  / 6944144291

Διδάσκονται: λαούτο, πολίτικο λαούτο, ταμπουράς, σάζι, ούτι, μαντολίνο, τσουμπούς, λύρα πολίτικη, σαντούρι, κανονάκι, παραδοσιακό  κλαρίνο , φλογέρα , καβάλ, παραδοσιακά κρουστά.