Αίγιο: «Γοήτευσε» το κοινό του «Γ. Παππάς» η παράσταση «Εφημερίς των Κυριών τ’ όνειρο»

420

efimeris-6Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν όσοι και όσες βρέθηκαν την Πέμπτη 17 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Εφημερίς των Κυριών τ’ όνειρο», σε σκηνοθεσία της Ισμήνης Σακελλαροπούλου και επιμέλεια κειμένων της Ανδρομάχης Παπαγιαννάκη.

Η ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση της Αιγιώτισσας ποιήτριας, συγγραφέως και στιχουργού, Έλενας Παλαιολόγου, ήταν αφιερωμένη στην αρχαία ποιήτρια και φιλόσοφο Σαπφώ, καθώς και στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, αποκλειστικά για γυναίκες, την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν.

efimeris-3Εξαιρετικές οι ερμηνείες της Βίκυς Μαραγκάκη ως Καλλιρρόη Παρρέν και της Θεοδώρας Σιάρκου ως Σαπφώ, που έγιναν αποδέκτριες πολλών συγχαρητηρίων από το κοινό, όπως και όλοι οι συντελεστές.

efimeris-5Στην παράσταση ακούστηκαν ζωντανά μελοποιημένα ποιήματα της συγγραφέως σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Αρετής Κοκκίνου, τα οποία ερμήνευσε μοναδικά η Μόρφω Τσαϊρέλη. Στον χορό ήταν η Αλίντα Μπλέτυ, ενώ την επιμέλεια της χορογραφίας είχε η Φένια Μπότση.

efimeris-1efimeris-2Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, κατά την διάρκεια των σύντομων χαιρετισμών τους, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην παράσταση και τα μηνύματά της, όσο και στην κα Παλαιολόγου στην οποία και προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.