Ανακοίνωση διακριθέντων 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. σε συνεργασία με την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

240

simataΗ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας διοργάνωσε από κοινού με την ΕΕΛ (Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών) τον 1ο για την περιοχή, Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, γεγονός που έδωσε μεγαλύτερη οντότητα στο θεσμό και διαφάνεια ως προς τα αποτελέσματα εκείνων που έτυχαν διάκρισης.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η αναβάθμιση και η προβολή της λογοτεχνίας της Αιγιάλειας, την οποία υπηρετούν και τιμούν με τις διακρίσεις τους σε ανάλογους διαγωνισμούς αρκετοί άνθρωποι του τόπου.

Η επιτροπή αξιολόγησης και κρίσης αποτελούμενη από τους:

Καρούσο Κωνσταντίνο, Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ζαλώνη Παναγιώτα Λογοτέχνη – Εκδότρια του Λογοτεχνικού περιοδικού Κελαινώ μέλος της ΕΕΛ, Δεκούλου Σταυρούλα Λογοτέχνη και πρώην Αντιπροέδρου του ΕΠΟΚ, Μπεντεβή Βάνα Ιστορικό – Φιλόλογο – Κρητικό Λογοτεχνίας, Τρίψα Αθανάσιο Ποιητή-Λογοτέχνη, συνεδρίασε στις 15/6/2022 στα γραφεία της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και προέβη στην αξιολόγηση και έκδοση των αποτελεσμάτων των διακριθέντων στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης.

Η επιτροπή ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, των οποίων ο αριθμός υπερέβη τις 200 συμμετοχές, για το πλήθος και την ποιότητα των ποιημάτων.

Συγχαίρει τους διακριθέντες και απονέμει:

Βραβεία:

Α΄ βραβείο στον Καραθύμιο Αθανάσιο Ν. Ηράκλειο Αττικής, για το ποίημα «Το Παντούμ του Ρόχθου»

Β΄ βραβείο στον Κουμπούρα Παναγιώτη Ακράτα Αιγιαλείας, για το ποίημα «Ορίζοντες Ψυχής»

Γ΄ βραβείο στους:

Μαρτίδου- Θεοφάνους Μαρία Λεμεσός- Κύπρος, για το ποίημα «Ανταρεμένη Μνήμη» και Παπαδημητρίου Απόστολο για το ποίημα «Ήθελα μικρός να γίνω κτίστης».

Επαίνους:

Α΄ Έπαινος, στην Αντωνίου- Κωνσταντίνου Ελένη, Λευκωσία –Κύπρος για το ποίημα «Η μπαλάντα της ελπίδας»

Β΄ Έπαινος, στην Παπακωνσταντίνου Δήμητρα, Νέα Μάκρη- Αττικής για το ποίημα «Στα Άρματα»

Γ΄ Έπαινος, στον Μικελη Αντώνιο, Καλλιθέα Αττικής για το ποίημα «Ταξιδευτής»

Τιμητικές διακρίσεις:

Στον Παπασταθόπουλο Γεώργιο Αίγιο – Αχαΐας, για το ποίημα «Το δεύτερο σκαλί»,

Στην Καβακλιώτη Ασπασία Μυτιλήνη, για το ποίημα «Η Αποστολή»,

Στην Τσιουτσιουλικλή Σόνια Αραδίππου –Κύπρος, για το ποίημα « Ξερίζωμα»,

Στον Γαλάνη Άγγελο Ηράκλειο Αττικής, για το ποίημα «Για τα παιδιά που δεν ήρθαν»,

Στον Μελισσουργάκη Μάνο, Καλύβια Αττικής για το ποίημα «Επίδαυροι».

Η απονομή των βραβείων θα γίνει τις 4/9/2022 ημέρα Κυριακή στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο και ώρα που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.