«Βραβείο για τα Οινοξένεια στα Tourism Awards 2018»

1180

Ο θεσμός «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας» πρόσθεσε άλλο ένα βραβείο στις διακρίσεις τους, κατακτώντας το Silver Award στην κατηγορία «Γαστρονομικός Προορισμός» στα Tourism Awards 2018. Τα Οινοξένεια, που πέρυσι συμπλήρωσαν τα πέντε χρόνια διοργάνωσης, αναδεικνύουν μέσω της οινογνωσίας, της τοπικής γαστρονομίας, της φύσης και του πολιτισμού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιγιάλειας και τα υπέροχα τοπία της.

Τα Tourism Awards πραγματοποιήθηκαν για 5η συνεχή χρονιά από το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Τα Tourism Awards επιλέγουν και αναδεικνύουν πολύτιμα παραδείγματα καινοτόμων υπηρεσιών, εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.

Την Τρίτη 20 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του τουριστικού κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής. Την τελετή χαιρέτισαν ο Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 30μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με πρόεδρο τη Μάγια Τσόκλη. Ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Γιάννης Μπουτάρης, Dr. Dimitrios Diamantis, Γιώργος Πίττας, Μαρία Μάρακα, Διονύσης Σοτοβίκης, Λευτέρης Λαζάρου, Δρ. Μαριάννα Σιγάλα και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Το βραβείο για τα Οινοξένεια παρέλαβε η Μαρία Τσουκαλά, πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας – ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. η οποία σχεδιάζει και διοργανώνει τα Οινοξένεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο αυτό ήρθε λίγες μέρες μετά την εξίσου σημαντική αναγνώριση για τα Οινοξένεια, με την απονομή του Σήματος του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018».