Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα χορωδιακά σύνολα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. 2023-2024

1181

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας συνεχίζοντας το πνευματικό και καλλιτεχνικό έργο των Χορωδιακών συνόλων και των εκπαιδευτικών τμημάτων της, σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας δηλώνοντας συμμετοχή στα παρακάτω τμήματα που θα λειτουργήσουν υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας πιάνου Βασιλικής Νάσση και θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτώβρη 2023.

Με κορμό την Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, που αισίως συμπληρώνει 16 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας, τα Χορωδιακά σύνολα έχουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες και σημαντικές αυτοτελείς συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας καθώς και σπουδαίες συνεργασίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως: Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Μακεδόνας, Φωτεινή Δάρρα και Δημήτρης Παπαδημητρίου, Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη και φέτος με τον Μανώλη Μητσιά και τη Μαρία Φαραντούρη.

xorodiaka-sinolaΤα τμήματα που θα λειτουργήσουν, καλύπτοντας όλες τις ηλικίες, είναι τα εξής:

1.Μουσικά παιχνίδια

Τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 5-8 ετών που θέλουν να ανακαλύψουν τη μουσική μέσα από το παιχνίδι. Μέσω μουσικών παραμυθιών απογειώνεται η φαντασία τους και αναδεικνύεται η καλλιτεχνική τους φύση. Μουσική, παραμύθι, κίνηση, χορός, ρυθμός συμβάλλουν στην καλλιέργεια του χαρακτήρα και της δημιουργικής σκέψης των παιδιών. Θα λειτουργούν κάθε Σάββατο 10.30-11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

2.Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας

Τμήμα Αιγίου

Η μελωδική φωνή των νέων της Αιγιαλείας ακούγεται φρέσκια και δυνατή καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο 11.30-12.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηναίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

Τμήμα Διακοπτού

Από το 2008 μεγάλωσε ήδη μια γενιά παιδιών και συνεχίζει δυναμικά. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο 16.30-18.00 στο Πνευματικό κέντρο Διακοπτού. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

Η Παιδική- Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας συμμετέχει κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. όπως το Πάρκο των Χριστουγέννων, το Πολιτιστικό καλοκαίρι, τα Οινοξένεια, καθώς και σε Χορωδιακά φεστιβάλ και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

3.Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού

Με έδρα το Διακοπτό και 8 χρόνια λειτουργίας προσκαλούμε νέα μέλη από την Ανατολική Αιγιάλεια. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Τρίτη 19.30-21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο, 15 ευρώ το ζευγάρι.

4.Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου

Μετά από 9 δημιουργικά χρόνια συνεχούς λειτουργίας και δυναμικής συμμετοχής στα πολιτιστικά του Δήμου μας, καλούμε νέα μέλη να εμπλουτίσουν τη μουσική μας παρέα. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Δευτέρα 16.30-18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

5.Λαϊκή Χορωδία Ενηλίκων Αιγίου

Με 1 χρόνο επιτυχούς λειτουργίας στο Αίγιο συνεχίζουμε τα μουσικά μας ταξίδια και προσκαλούμε τους λάτρεις των σπουδαίων μελωδιών της διαχρονικής λαϊκής Ελληνικής μουσικής. Ελάτε στην παρέα μας να μοιραστούμε όμορφες μουσικές στιγμές. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19.00-20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο, 15 ευρώ το ζευγάρι.

Όλα τα τμήματα θα λειτουργούν με πλήρη τήρηση των μέτρων πρόληψης του Covid-19 (απολύμανση χώρων, τήρηση αποστάσεων και επαρκής αερισμός) σε ευρύχωρες αίθουσες σύμφωνα με τα ΦΕΚ του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η καλλιέργεια της φωνής και η ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι επιδρούν σε κάθε άτομο ξεχωριστά προάγοντας τη συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη καθώς και τη διατήρηση της μουσικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κ. Ζωιτσούδη Δημήτρη (26910-28210) καθημερινά 10.00-14.00 στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) Νικ. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου.