«Η Πεντάμορφη και το τέρας» στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς»

0
17

pentamorfi-1Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου συνεχίζοντας την επιτυχημένη δεκαοχτάχρονη πορεία της, φέτος ανανεώνεται και δημιουργεί μία ξεχωριστή παράσταση για παιδιά.

«Η Πεντάμορφη και το τέρας», ένα τρυφερό παραμύθι, της Γκαμπριέλ-Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ, που αποτελεί ύμνο στην ομορφιά της ψυχής και στη δύναμη της καλοσύνης, θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας είναι και το Αίγιο. Συγκεκριμένα η παράσταση θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 9μ.μ.

Η έμπειρη Κέλλυ Σταμουλάκη σκηνοθετεί μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες αγάπης, που έχει συγκινήσει διαχρονικά μικρούς και μεγάλους και μας αποδεικνύει ότι όλα τα θαύματα μπορούν να συμβούν, αρκεί να βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, με τις τρυφερές και παιχνιδιάρικες νότες του, αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών.

Ο Αναστάσης Δεληγιάννης δίνει ρυθμό και κατευθύνει τα βήματα των ηρώων της ιστορίας μας.

pentamorfi-2Οι πολυτάλαντοι ηθοποιοί παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και εναλλάσσονται ακατάπαυστα στους ρόλους – σύμβολα μιας ιστορίας, που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να υπερβούμε την κυριαρχία της εικόνας, να αφιερώσουμε χρόνο, να αφοσιωθούμε στον «άλλον», για να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους  θησαυρούς της ψυχής του.

Μια ιστορία που αποκτά ιδιαίτερο νόημα για μια γενιά που μεγαλώνει, αισθάνεται και γνωρίζει τον κόσμο με καταιγιστικούς ρυθμούς μπροστά σε μια οθόνη, μη μαθαίνοντας τους κώδικες ουσιαστικής επικοινωνίας της καρδιάς.

pentamorfi-3Στην παράσταση παίζουν πέντε ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση.

Στο ρόλο του Τέρατος ο Κώστας Φραγκολιάς

Στο ρόλο της Πεντάμορφης η Έφη Κιούκη

Παίζουν ακόμα οι: Μανώλης Κονταξάκης, Ιωάννα Λαπέα, Περικλής Τσαμαντάνης

Το τραγούδι «Το Αθάνατο νερό» ερμηνεύει η Ευρυδίκη.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, προπώληση: 9 ευρώ.

Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Σκέψη (Κλ.Οικονόμου 7), κατάστημα «Ρεζέρβα» (Μητροπόλεως 95), www.viva.gr.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης