«Οκτώ ήχοι για τη Μαργαρίτα»: Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου στο «Αλέκος Μέγαρης»

321

Ηefstathiou-1 παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου με τίτλο «Οκτώ ήχοι για τη Μαργαρίτα», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» στο Αίγιο.

Ο Δήμος Αιγιαλείας και οι Εκδόσεις Κάκτος, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και την Ι.Λ.Ε.Α., διοργάνωσαν μία εξαιρετική και επιτυχημένη εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

efstathiou-2«Ευχαριστώ όλους σας που ήρθατε να ξεπροβοδίσουμε όλοι μαζί το 20ο πνευματικό μου παιδί σε αυτή την όμορφη εκδήλωση. Γράφοντας για τον τόπο μου την Αχαΐα, ως τόπο έναρξης της επανάστασης, ήξερα ότι δεν θα έκανα τον αναγνώστη να χασμουριέται και να λέει πότε θα τελειώσει τις 440 σελίδες. Βρήκα το κατάλληλο σκηνικό μέσα από την ιδιότυπη σχέση του Κολοκοτρώνη με την Μαργαρίτα για να ζωντανέψω ιστορικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, όπως γνωστά και άγνωστα γεγονότα που σημάδεψαν τον 9χρονο αγώνα μας μέχρι την ολοκλήρωσή μας σαν κράτος. Ήθελα με την πένα μου να φωτίσω σκηνές μέσα από άγνωστες σελίδες της ιστορίας ξετυλίγοντας το κουβάρι της μυθοπλασίας μου από την ιστορική Αιγιάλεια και να φτάσω μέχρι τη νέα πρωτεύουσα του κράτους βάζοντας τους ήρωές μου να κινούνται μέσα στο χωροχρόνο 8 δεκαετιών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η συγγραφέας κα Ευσταθίου.

Για το βιβλίο «Οκτώ ήχοι για τη Μαργαρίτα», μίλησαν ο φιλόλογος Κώστας Κλάγκος και η φιλόλογος – πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α. Βάνα Μπεντεβή – Σπυροπούλου, ενώ αποσπάσματα διάβασε η Ελένη Κλάγκου. Να σημειωθεί ότι το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» διέθετε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, βιβλία της συγγραφέως.

efstathiou-xor-ergΤέλος στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο φιλόλογος – δημοσιογράφος Παναγιώτης Βάγιας, έδωσε ξεχωριστό χρώμα η παρουσία του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

 

Φωτογραφίες: Βασίλης Μανουηλίδης