Παρουσίαση του βιβλίου «Τη γλώσσα μου δεν ξαστοχώ-Λέξεις ηπειρώτικες που χάνονται» στα Παλαιά Σφαγεία

252

afisa-vivlioΤην Τετάρτη 24 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των πρόσφατα ανακαινισμένων «Παλαιών Σφαγείων Αιγίου» μέσω του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με ακρωνύμιο «FAME ROAD» INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Τη γλώσσα μου δεν ξαστοχώ-Λέξεις ηπειρώτικες που χάνονται» που έχει γράψει ο Ηπειρώτης δάσκαλος Βασίλης Μπαριαμπάς και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηδύφωνο.

bariabasΤην εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Ηδύφωνο και η Πανηπειρωτική Αδελφότης Αιγιάλειας «o Άγιος Γεώργιος» με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑ.

Για το βιβλίο και γενικότερα για τη γλώσσα, αλλά και την παρουσία του ηπειρωτικού στοιχείου στην περιοχή μας θα μιλήσουν ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Παν/μιου Πατρών κ. Γιώργος Ξυδόπουλος, ο συγγραφέας και φιλόλογος κ. Κώστας Βελαώρας και η υπεύθυνη των εκδόσεων Ηδύφωνο κ. Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο φιλόλογος, δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Βάγιας ενώ θα ακουστούν ηπειρώτικα τραγούδια από τη Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακών Τραγουδιών με υπεύθυνο τον κ.Σάκη Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του έργου «FAME ROAD» το οποίο υλοποιείται στον Δήμο Αιγιαλείας στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» και της ΔΗΚΕΠΑ.

Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων Αιγίου-FAME ROAD HUB Aigialeia θα λειτουργήσει ως κόμβος ενημέρωσης, προβολής και ανάπτυξης των τεσσάρων πυλώνων του έργου και του μοντέλου που αναπτύχθηκε μέσω του προγράμματος για την ανάδειξη της Αιγιάλειας ως τουριστικού προορισμού.