«Πινόκιο»: Ο αγαπημένος ήρωας παιδιών και μεγάλων «έρχεται» στο «Γ. Παππάς»

0
27

Η παιδική παράσταση «Πινόκιο» ταξιδεύει μέσα από μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη, στην παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 9μ.μ. θα παρουσιαστεί στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς».

Ο φανταστικός ξύλινος χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883, ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» (Le Avventure di Pinocchio) του Κάρλο Κολόντι, έρχεται τώρα σε μία νέα προσαρμογή της ιστορίας, να περάσει μηνύματα για την αξία της ζωής, της φιλίας και της ανθρωπιάς. Μία παράσταση με γέλιο, χιούμορ αλλά και διδακτικό χαρακτήρα!

Λίγα λόγια για το έργο

Ο ξυλουργός Τζεπέτο με πολλή αγάπη έφτιαξε μία μαριονέττα η οποία του κρατούσε συντροφιά σαν να ήταν το μικρό του αγόρι. Τον ονόμασε Πινόκιο. Η Μπλε Νεράιδα, βλέποντας την αγάπη του Τζεπέτο στο μικρό αγόρι, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Πινόκιο, να γίνει αληθινό παιδί. Όμως, τον άφησε να επιλέξει, μεταξύ του καλού και του κακού, του σωστού και του λάθους και να αποφασίσει τι άνθρωπος θα γίνει, καθώς μεγαλώνει.

Ο Γρύλος είναι ο φίλος του Πινόκιο, που τον συντροφεύει σε όλες του τις περιπέτειες και η Μπλε Νεράιδα του δίνει την αξία της συνείδησης, έτσι ώστε πάντα, να υπάρχει μια φωνή, που θα του υπενθυμίζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Ο μικρός Πινόκιο όμως, μπλέκει σε περιπέτειες, σε μια δίνη καταστάσεων, αφού γνωρίζει τον Τίμιο Τζον και τον Στρόμπολι, τον θιασάρχη από ένα τσίρκο. Αυτοί οι δύο τον μπλέκουν σε μεγάλα προβλήματα. Αφού καταφέρνει να ξεφύγει, συναντά τον Κάρλο και τον πονηρό αμαξά, που τον παρασύρουν στο νησί της ανεμελιάς, όπου εκεί τον περιμένουν νέες περιπέτειες και εκπλήξεις. Μέσα από την παράσταση, βλέπουμε ότι τα ψέματα και η έλλειψη ευθυνών, δεν βγαίνουν σε καλό στον Πινόκιο.

Όμως, τόσο ο ίδιος, όσο και η συνείδησή του, τον βοηθούν τελικά να κατανοήσει τον σωστό δρόμο που οφείλει να μεγαλώνει ένα παιδί. Θα γίνει τελικά ο Πινόκιο ένα αληθινό αγόρι, έτσι ώστε να αποδείξει στην Μπλε Νεράιδα και στο Τζεμπέτο ότι αξίζει την ευλογία της ζωής;

Η απάντηση επί σκηνής!

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν:

Πινόκιο: Πάρης Σκαρτσολιάς (γνωστός σε όλους μας ως Μανωλάκης, γιος του Πώπωτα απ’ το ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ)

Τζεπέτο: ο αγαπημένος μας σε όλους δημοφιλής ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης

Μπλε Νεράιδα: Αλεξία Μουστάκα

Στρόμπολι: Σάββας Γραμματικός

Γρύλος: Μένια Ορφανίδου, Βασίλης Βούνος

Σκηνοθεσία, κινησιολογία, καλλιτεχνική επιμέλεια: Αναστάσης Δεληγιάννης

Μουσική σύνθεση: Αντώνης Καρατζίκης

Σχεδιασμών κοστουμιών/σκηνικών: Αναστάσης Δεληγιάννης

Ζωγραφική επιμέλεια σκηνικού: Έλενα Αθανασιάδου

Παραγωγή: Γιάννης Χριστόπουλος

Είσοδος: 9 ευρώ, Προπώληση: 8 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη», στο κατάστημα «Ρεζέρβα» και στο www.viva.gr

Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.