Προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» στην Πλατεία Πυργακίου

342

smirni-pirgakiΗ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με την υποστήριξη του Φιλοδασικού Συλλόγου Πυργακίου Αιγίου, την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 9μ.μ., στην Πλατεία Πυργακίου, θα πραγματοποιήσουν την προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη (2021)».

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στέργιογλου, Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Γερονικολού, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κρατερός Κατσούλης, Γιάννης Βογιατζής, Ντίνα Μιχαηλίδου.

Διάρκεια: 143 λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?v=JpYy_SYDAhE